Panettone je sladká vianočná špecialita, originálna talianska pochúťka pôvodom z Milána. Počas sviatkov je táto špecialita obľúbená
už po celom svete.
Toto remeselné citrusové Panettone je mäkké a nezameniteľne voňavé, vyrobené s použitím prírodného kvasu, počnúc kváskovým cestom a 72 hodín starostlivej remeselnej práce jeho spracovania. Žlté, vzdušné cesto je bohaté na kandizované pomarančové, citrónové, mandarínkové a chinotto kôry, ktoré mu dodávajú intenzívne citrusové chute a arómy. Základné ingrediencie sú čerstvé: vajcia z voľného chovu, mlieko, smotana a horské maslo.
Panettone je ručne balené a chránené v kartónovej krabici zabalenej v papieri s nápisom a jeho charakteristickým kvetom a ovocím. Dvojitá saténová stuha, ktorá spája krabicu, je zakončená doplnkom, ktorý robí balenie ešte exkluzívnejším a rafinovanejším: príveskom s nápisom „L“ z názvu Loison.
Charakteristickým znakom 5-citrusového panettone od Loison je jeho kandizované ovocie vyrobené z piatich rôznych citrusových plodov zo štyroch talianskych regiónov: Sicílie, Kalábrie, Kampánie a Ligúrie. Každý z nich ponúka svoj plný výraz a jedinečné vlastnosti: Chinotto s mierne horkastou chuťou, Céder s dužinatou kôrou bohatou na aromatické esenciálne oleje, Mandarínka so sladkou chuťou, Citrón s výraznou a intenzívnou arómou a Pomaranč s kyslastou, no zároveň ovocnou chuťou. Táto významná prítomnosť nie je spôsobená len kvalitou kandizovaného ovocia, ale aj jeho množstvom: 20%, ako to vyžadujú špecifikácie pre tento slávnostný kysnutý koláč, rovnomerne rozložené tak, aby sa zabezpečila dokonalá zmes kandizovaného ovocia v každom krajci.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", čerstvé vajcia z fariem s voľným chovom v Taliansku, čerstvé maslo 10% (mlieko), kandizované kôry "sicílskych pomarančov" a "citrónu Diamante-Calabria" 10% (kôry pomarančov a citrón v rôznych pomeroch 53%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava), cukor, prírodné kváskové droždie (pšenica), čerstvý vaječný žĺtok z vajec z voľného chovu v Taliansku, kandizované a mleté citrónové kôry 6% (citrónová kôra 53%, cukor, glukózo-fruktózový sirup), kandizované Chinotto di Savona 4% (žlté Chinotto 63%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava, esenciálny olej z Chinotta), kandizované neskoré mandarinky Ciaculli 4% (mandarinka 62%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava), emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, med z divých kvetov zo Sicílie, čerstvé mlieko 1%, čerstvá smotana 1% (mlieko), hrubozrnná morská soľ Cervia, kakaové maslo, prírodná vanilka Mananara z madagaskaru, prírodné arómy.
Môže obsahovať semená.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1544kJ / 369kcal, tuky 15g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.6g, sacharidy 51g - z toho cukry 28g, vláknina 1.7g, bielkoviny 6.6g, soľ 0.63g .
Toto remeselné citrusové Panettone je mäkké a nezameniteľne voňavé, vyrobené s použitím prírodného kvasu, počnúc kváskovým cestom a 72 hodín starostlivej remeselnej práce jeho spracovania. Žlté, vzdušné cesto je bohaté na kandizované pomarančové, citrónové, mandarínkové a chinotto kôry, ktoré mu dodávajú intenzívne citrusové chute a arómy. Základné ingrediencie sú čerstvé: vajcia z voľného chovu, mlieko, smotana a horské maslo.
Panettone je ručne balené a chránené v kartónovej krabici zabalenej v papieri s nápisom a jeho charakteristickým kvetom a ovocím. Dvojitá saténová stuha, ktorá spája krabicu, je zakončená doplnkom, ktorý robí balenie ešte exkluzívnejším a rafinovanejším: príveskom s nápisom „L“ z názvu Loison.
Charakteristickým znakom 5-citrusového panettone od Loison je jeho kandizované ovocie vyrobené z piatich rôznych citrusových plodov zo štyroch talianskych regiónov: Sicílie, Kalábrie, Kampánie a Ligúrie. Každý z nich ponúka svoj plný výraz a jedinečné vlastnosti: Chinotto s mierne horkastou chuťou, Céder s dužinatou kôrou bohatou na aromatické esenciálne oleje, Mandarínka so sladkou chuťou, Citrón s výraznou a intenzívnou arómou a Pomaranč s kyslastou, no zároveň ovocnou chuťou. Táto významná prítomnosť nie je spôsobená len kvalitou kandizovaného ovocia, ale aj jeho množstvom: 20%, ako to vyžadujú špecifikácie pre tento slávnostný kysnutý koláč, rovnomerne rozložené tak, aby sa zabezpečila dokonalá zmes kandizovaného ovocia v každom krajci.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", čerstvé vajcia z fariem s voľným chovom v Taliansku, čerstvé maslo 10% (mlieko), kandizované kôry "sicílskych pomarančov" a "citrónu Diamante-Calabria" 10% (kôry pomarančov a citrón v rôznych pomeroch 53%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava), cukor, prírodné kváskové droždie (pšenica), čerstvý vaječný žĺtok z vajec z voľného chovu v Taliansku, kandizované a mleté citrónové kôry 6% (citrónová kôra 53%, cukor, glukózo-fruktózový sirup), kandizované Chinotto di Savona 4% (žlté Chinotto 63%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava, esenciálny olej z Chinotta), kandizované neskoré mandarinky Ciaculli 4% (mandarinka 62%, glukózo-fruktózový sirup, cukor, koncentrovaná citrónová šťava), emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, med z divých kvetov zo Sicílie, čerstvé mlieko 1%, čerstvá smotana 1% (mlieko), hrubozrnná morská soľ Cervia, kakaové maslo, prírodná vanilka Mananara z madagaskaru, prírodné arómy.
Môže obsahovať semená.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1544kJ / 369kcal, tuky 15g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.6g, sacharidy 51g - z toho cukry 28g, vláknina 1.7g, bielkoviny 6.6g, soľ 0.63g .
Tento výrobok je u nás v predaji iba počas veľkonočných a vianočných sviatkov a objednávky prijímame iba v týchto obdobiach.







