Panettone je sladká vianočná špecialita, originálna talianska pochúťka pôvodom z Milána. Počas sviatkov je táto špecialita obľúbená
už po celom svete.
Remeselné panettone s kalábrijskými figami. Žlté cesto, vyrobené z čerstvého masla, mlieka, smotany a prírodnej bourbonskej vanilky z Madagaskaru (organizácia Slow Food Presidium), je obohatené o mäkké kúsky kalábrijských fíg (Fico di Calabria) a sultánok. Vybrané ingrediencie a 72 hodín starostlivej remeselnej práce, počnúc cestom vyrobeným z kváskového chleba, robia z figového panettone originálnu a rafinovanú lahôdku vyrobenú v Taliansku.
Panettone Fico di Calabria od Loison je medzi šéfkuchármi vysoko cenené, pretože sa hodí na všestranné interpretácie v sladkých aj slaných receptoch. Od ostatných panettone sa odlišuje intenzívnou chuťou sušeného Fico Dottato di Calabria, sladkej figy s mäkkou dužinou a drobnými semienkami.
Panettone so sofistikovanou chuťou pre tie najvyberanejšie jazýčky, ktoré hľadajú výrazný a intenzívny nádych bez toho, aby obetovali sladkosť.
Panettone je ručne balené a chránené v kartónovej krabici zabalenej v papieri s nápisom, charakteristickým je kvet a ovocie. Dvojitá saténová stuha, ktorá spája krabicu, je zakončená doplnkom, ktorý robí balenie ešte exkluzívnejším a rafinovanejším: príveskom s nápisom „L“ z názvu Loison.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", čerstvé vajcia z fariem s voľným chovom v Taliansku, sušené kalabrijské figy DOP 11%, sultánky 10%, čestvé maslo 10% (mlieko), cukor, prírodné kváskové droždie (pšenica), čerstvý vaječný žĺtok z vajec z fariem s voľným chovom v Taliansku, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, sicílsky kvetinový med, čerstvé mlieko 1%, čerstvá smotana 1% (mlieko), hrubozrnná morská soľ Cervia, kakaové maslo, prírodná vanilka Mananara z Madagaskaru 0.2%, prírodné arómy.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1485kJ / 355kcal, tuky 15g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.6g, sacharidy 49g - z toho cukry 25g, vláknina 2.2g, bielkoviny 7.3g, soľ 0.59g .
Remeselné panettone s kalábrijskými figami. Žlté cesto, vyrobené z čerstvého masla, mlieka, smotany a prírodnej bourbonskej vanilky z Madagaskaru (organizácia Slow Food Presidium), je obohatené o mäkké kúsky kalábrijských fíg (Fico di Calabria) a sultánok. Vybrané ingrediencie a 72 hodín starostlivej remeselnej práce, počnúc cestom vyrobeným z kváskového chleba, robia z figového panettone originálnu a rafinovanú lahôdku vyrobenú v Taliansku.
Panettone Fico di Calabria od Loison je medzi šéfkuchármi vysoko cenené, pretože sa hodí na všestranné interpretácie v sladkých aj slaných receptoch. Od ostatných panettone sa odlišuje intenzívnou chuťou sušeného Fico Dottato di Calabria, sladkej figy s mäkkou dužinou a drobnými semienkami.
Panettone so sofistikovanou chuťou pre tie najvyberanejšie jazýčky, ktoré hľadajú výrazný a intenzívny nádych bez toho, aby obetovali sladkosť.
Panettone je ručne balené a chránené v kartónovej krabici zabalenej v papieri s nápisom, charakteristickým je kvet a ovocie. Dvojitá saténová stuha, ktorá spája krabicu, je zakončená doplnkom, ktorý robí balenie ešte exkluzívnejším a rafinovanejším: príveskom s nápisom „L“ z názvu Loison.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", čerstvé vajcia z fariem s voľným chovom v Taliansku, sušené kalabrijské figy DOP 11%, sultánky 10%, čestvé maslo 10% (mlieko), cukor, prírodné kváskové droždie (pšenica), čerstvý vaječný žĺtok z vajec z fariem s voľným chovom v Taliansku, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, sicílsky kvetinový med, čerstvé mlieko 1%, čerstvá smotana 1% (mlieko), hrubozrnná morská soľ Cervia, kakaové maslo, prírodná vanilka Mananara z Madagaskaru 0.2%, prírodné arómy.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1485kJ / 355kcal, tuky 15g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.6g, sacharidy 49g - z toho cukry 25g, vláknina 2.2g, bielkoviny 7.3g, soľ 0.59g .
Tento výrobok je u nás v predaji iba počas veľkonočných a vianočných sviatkov a objednávky prijímame iba v týchto obdobiach.







