Panettone je sladká vianočná špecialita, originálna talianska pochúťka pôvodom z Milána. Počas sviatkov je táto špecialita obľúbená
už po celom svete.
Citrónové panettone je mäkký, prirodzene kysnutý koláč vyrobený prirodzenou fermentáciou kváskového chleba. Cesto je obohatené o hrozienka, kandizovanú citrónovú kôru zo Sicílie a Amalfského pobrežia a plnené citrónovým krémom, ktorý cukrári z Loison vyrábajú iba s použitím prírodných aróm.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", citrónový krém 14% (glukózový sirup, cukor, voda, citrónová kôra Syracuse CHZO 5%, sladený vaječný žĺtok, maslo [mlieko], etylalkohol, nálev z limoncella Amalfi CHZO, mliečne bielkoviny, zahusťovadlo: upravený kukuričný skrob, srvátkový prášok [mlieko], želirujúca látka: pektín; emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, prírodné arómy), čerstvé vajcia z chovu, sultánky 11%, cukor, kandizovaná a mletá citrónová kôra 9% (citrónová kôra 53%, cukor, glukózo-fruktózový sirup, koncentrovaná citrónová šťava), maslo 8% (mlieko), prírodný kváskový chlieb (pšenica), emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, čerstvé vaječné žĺtky z vajec z voľného chovu, invertný cukor, soľ, prírodné arómy.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1517kJ / 361kcal, tuky 13g - z toho nasýtené mastné kyseliny 7.4g, sacharidy 54g - z toho cukry 32g, vláknina 1.6g, bielkoviny 6.2g, soľ 0.56g .
Citrónové panettone je mäkký, prirodzene kysnutý koláč vyrobený prirodzenou fermentáciou kváskového chleba. Cesto je obohatené o hrozienka, kandizovanú citrónovú kôru zo Sicílie a Amalfského pobrežia a plnené citrónovým krémom, ktorý cukrári z Loison vyrábajú iba s použitím prírodných aróm.
Panettone sa podáva krájané na vertikálne kúsky spoločne s teplými nápojmi alebo sladkým vínom, vhodné sú aj likéry typu Amaretto. V niektorých talianskych regiónoch sa podáva aj s mascarpone či zabaione.
Zloženie: mäkká pšeničná múka typ "0", citrónový krém 14% (glukózový sirup, cukor, voda, citrónová kôra Syracuse CHZO 5%, sladený vaječný žĺtok, maslo [mlieko], etylalkohol, nálev z limoncella Amalfi CHZO, mliečne bielkoviny, zahusťovadlo: upravený kukuričný skrob, srvátkový prášok [mlieko], želirujúca látka: pektín; emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, prírodné arómy), čerstvé vajcia z chovu, sultánky 11%, cukor, kandizovaná a mletá citrónová kôra 9% (citrónová kôra 53%, cukor, glukózo-fruktózový sirup, koncentrovaná citrónová šťava), maslo 8% (mlieko), prírodný kváskový chlieb (pšenica), emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín rastlinného pôvodu, čerstvé vaječné žĺtky z vajec z voľného chovu, invertný cukor, soľ, prírodné arómy.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1517kJ / 361kcal, tuky 13g - z toho nasýtené mastné kyseliny 7.4g, sacharidy 54g - z toho cukry 32g, vláknina 1.6g, bielkoviny 6.2g, soľ 0.56g .
Tento výrobok je u nás v predaji iba počas veľkonočných a vianočných sviatkov a objednávky prijímame iba v týchto obdobiach.





