Čerstvý tvaroh.
Jeden z postupov, ako vyrobiť ricottu.
Ricotta je srvátkový syr vyrobený z ovčieho mlieka (alebo kravského, kozieho, alebo talianskeho byvola).
Srvátka je ostatok pri výrobe syra. Má smotanovo biely vzhľad a mierne sladkú chuť.
Ricotta je klasický taliansky výrobok, ktorý má krémovú štruktúru a miernu chuť. Práve jej jemná ľahká chuť je vhodná pre širokú škálu receptov a je ľahšou alternatívou k smotanovému syru a maslu. Tiež si ju môžete vychutnať samotnú, natretú na chlebíku.
Zloženie: pasterizovaná srvátka, pasterizovaná smotana, soľ, regulátor kyslosti: E330.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 623kJ / 150kcal, tuky 12g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.4g, sacharidy 3g - z toho cukry 3g, bielkoviny 7.5g, soľ 0.35g .
Ricotta je klasický taliansky výrobok, ktorý má krémovú štruktúru a miernu chuť. Práve jej jemná ľahká chuť je vhodná pre širokú škálu receptov a je ľahšou alternatívou k smotanovému syru a maslu. Tiež si ju môžete vychutnať samotnú, natretú na chlebíku.
Zloženie: pasterizovaná srvátka, pasterizovaná smotana, soľ, regulátor kyslosti: E330.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 623kJ / 150kcal, tuky 12g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.4g, sacharidy 3g - z toho cukry 3g, bielkoviny 7.5g, soľ 0.35g .
Jeden z postupov, ako vyrobiť ricottu.
zdroj: youtube