Čerstvý tvaroh.
Ricotta je srvátkový syr vyrobený z ovčieho mlieka (alebo kravského, kozieho, alebo talianskeho byvola).
Srvátka je ostatok pri výrobe syra. Má smotanovo biely vzhľad a mierne sladkú chuť.
Ricotta je klasický taliansky výrobok, ktorý má krémovú štruktúru. Jemná ľahká chuť je vhodná pre širokú škálu receptov ako ľahšia alternatíva k smotanovému syru a maslu a tiež si ju môžete vychutnať samotnú, natretú na chlebe. Neobsahuje konzervačné látky.
Zloženie: pasterizovaná srvátka z kravského mlieka, smotana z pasterizovaného mlieka, soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 623kJ / 150kcal, tuky 12g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.4g, sacharidy 3g - z toho cukry 3g, bielkoviny 7.5g, soľ 0.3g .
Ricotta je klasický taliansky výrobok, ktorý má krémovú štruktúru. Jemná ľahká chuť je vhodná pre širokú škálu receptov ako ľahšia alternatíva k smotanovému syru a maslu a tiež si ju môžete vychutnať samotnú, natretú na chlebe. Neobsahuje konzervačné látky.
Zloženie: pasterizovaná srvátka z kravského mlieka, smotana z pasterizovaného mlieka, soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 623kJ / 150kcal, tuky 12g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8.4g, sacharidy 3g - z toho cukry 3g, bielkoviny 7.5g, soľ 0.3g .