Ružové suché víno.
Spoločnosť Azienda Tornatore, ktorá sa nachádza na úrodných severných svahoch Etny, sa môže pochváliť 100 hektármi bujnej pôdy s najväčším rozsahom viníc v oblasti Etna Doc. Predstavuje sicílsku excelentnosť a tradíciu, pestuje pôvodné odrody v historických štvrtiach a kombinuje tradičné metódy s modernými technológiami na výrobu vín vysokej kvality. Vášeň pre víno sa odráža v každej fľaši a oslavuje jedinečnosť územia Etny.
Rodina Tornatore pokračuje z generácie na generáciu v ceste, ktorú začal už v roku 1865 pradedo Francesca Tornatoreho. Od začiatku rozvíjali vinárstvo bez toho, aby zanedbávali svoju oddanosť a úctu k tradíciám a územiu, z ktorého majú korene.
Výroba vína pod sopkou nie je jednoduchá, no pre tých, ktorí uspejú, je to najodmeňujúca vec, aká existuje. Spoločnosť Tornatore sa nachádza na úrodnom severnom svahu Etny, ktorej pozemky, ovplyvnené výraznými teplotnými výkyvmi v dôsledku blízkosti pohoria Nebrodi, hostia vinice, ktoré sa ponárajú do neopakovateľného terroiru, formovaného činnosťou najvyššej sopky v Európe. Magická kombinácia terroiru, podnebia a výrobných znalostí robí zo severného svahu Etny ideálne územie na výrobu jedinečných vín s výnimočnou komplexnosťou a senzorickou bohatosťou.
ľahké víno s aromatickou vôňou, s dlhou a vytrvalou dochuťou
Víno čerešňovej farby s prechodom do antickej ružovej, prekvapivo ovocné; pripomína biele moruše, žltý melón a drobné bobule. V ústach je plné, pretrvávajúce, svieže s
minerálnym tónom, ktorý dáva nádej na dlhé trvanie. Vďaka týmto vlastnostiam je toto víno dôležité a prekvapivo citlivé na odrodu hrozna a územie pôvodu.
Etna Rosato DOC je vyrobené z hrozna Nerello Mascalese, ktoré sa zbiera ručne do malých debničiek a rýchlo sa prepravuje do pivnice, kde sa ručne triedi na dopravnom páse. Odstopkované a ľahko rozdrvené prichádza do lisu, kde sa jemne lisuje. Získaný mušt sa za studena číri a necháva sa kvasiť pri teplote 15/16 °C. Po ukončení fermentácie sa necháva získané víno odpočívať na jemných kaloch približne tri mesiace.
Etna Rosato DOC je vyrobené z hrozna Nerello Mascalese, ktoré sa zbiera ručne do malých debničiek a rýchlo sa prepravuje do pivnice, kde sa ručne triedi na dopravnom páse. Odstopkované a ľahko rozdrvené prichádza do lisu, kde sa jemne lisuje. Získaný mušt sa za studena číri a necháva sa kvasiť pri teplote 15/16 °C. Po ukončení fermentácie sa necháva získané víno odpočívať na jemných kaloch približne tri mesiace.
Odroda: Nerello Mascalese 100%
Oblasť: Sicília, severná strana v obci Castiglione di Sicilia
Zber: 2. a 3. dekáda októbra
Teplota podávania: 12°C
Alkohol: 12.5%
Oblasť: Sicília, severná strana v obci Castiglione di Sicilia
Zber: 2. a 3. dekáda októbra
Teplota podávania: 12°C
Alkohol: 12.5%
Tornatore
Spoločnosť Azienda Tornatore, ktorá sa nachádza na úrodných severných svahoch Etny, sa môže pochváliť 100 hektármi bujnej pôdy s najväčším rozsahom viníc v oblasti Etna Doc. Predstavuje sicílsku excelentnosť a tradíciu, pestuje pôvodné odrody v historických štvrtiach a kombinuje tradičné metódy s modernými technológiami na výrobu vín vysokej kvality. Vášeň pre víno sa odráža v každej fľaši a oslavuje jedinečnosť územia Etny.
Rodina Tornatore pokračuje z generácie na generáciu v ceste, ktorú začal už v roku 1865 pradedo Francesca Tornatoreho. Od začiatku rozvíjali vinárstvo bez toho, aby zanedbávali svoju oddanosť a úctu k tradíciám a územiu, z ktorého majú korene.
Výroba vína pod sopkou nie je jednoduchá, no pre tých, ktorí uspejú, je to najodmeňujúca vec, aká existuje. Spoločnosť Tornatore sa nachádza na úrodnom severnom svahu Etny, ktorej pozemky, ovplyvnené výraznými teplotnými výkyvmi v dôsledku blízkosti pohoria Nebrodi, hostia vinice, ktoré sa ponárajú do neopakovateľného terroiru, formovaného činnosťou najvyššej sopky v Európe. Magická kombinácia terroiru, podnebia a výrobných znalostí robí zo severného svahu Etny ideálne územie na výrobu jedinečných vín s výnimočnou komplexnosťou a senzorickou bohatosťou.





