Červené víno jasnej rubínovej farby s fialovými odleskmi.
Casa di Monte je vinárstvo s rozlohou 80 hektárov rozmiestnených medzi obcami Montespertoli a San Casciano Val di Pesa. Je to kopcovitá oblasť, nachádza sa medzi 200 a 350 metrov nad morom a je obzvlášť vhodná na pestovanie viniča. Vinárstvo založila v roku 1872 rodina Simoncini a dnes ho vedie už jej piata generácia.
V posledných rokoch vynaložilo vinárstvo väčšiu časť svojich zdrojov na obnovu vínneho dedičstva spoločnosti s osobitným zameraním na pôvodné odrody hrozna a technologickú modernizáciu viníc, aby sa dosiahla čo najvyššia kvalita vín. Tradícia a inovácia sa tak spájajú vo vinici, ako aj v pivnici, aby sa získali vína charakteristické, autentické.
Víno bohatej, zložitej, mierne trieslovej chuti. Bohatá kytica čiernej slivky naplnenej badyánmi anízu zmiešaná s korením, klinčekom
a nádychom pomarančovej kôry.
Chianti DOCG získané z typických štyroch hrozien Sangiovese, Canaiolo, Trebbiano a Malvasia, dozrievajúcich na ílovitej pôde, zbieraných výhradne ručne, podľa toskánskej tradície pomaly fermentovaných pri teplote max. 28 stupňov v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Macerácia trvá 10 až 15 dní. Víno potom dozreje vo fľaši.
Chianti dobre dopĺňa mäsové pokrmy hovädzie, teľacie alebo hydinové. Je výnimočný ako aperitív.
Chianti DOCG získané z typických štyroch hrozien Sangiovese, Canaiolo, Trebbiano a Malvasia, dozrievajúcich na ílovitej pôde, zbieraných výhradne ručne, podľa toskánskej tradície pomaly fermentovaných pri teplote max. 28 stupňov v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Macerácia trvá 10 až 15 dní. Víno potom dozreje vo fľaši.
Chianti dobre dopĺňa mäsové pokrmy hovädzie, teľacie alebo hydinové. Je výnimočný ako aperitív.
Odroda: Sangiovese 80% Canaiolo 10% Trebbiano 5% Malvasia 5%
Oblasť: Chianti (Florencia, Toskánsko)
Teplota podávania: 18°C
Alkohol: 13%
Oblasť: Chianti (Florencia, Toskánsko)
Teplota podávania: 18°C
Alkohol: 13%
Azienda Agricola Casa di Monte
Casa di Monte je vinárstvo s rozlohou 80 hektárov rozmiestnených medzi obcami Montespertoli a San Casciano Val di Pesa. Je to kopcovitá oblasť, nachádza sa medzi 200 a 350 metrov nad morom a je obzvlášť vhodná na pestovanie viniča. Vinárstvo založila v roku 1872 rodina Simoncini a dnes ho vedie už jej piata generácia.
V posledných rokoch vynaložilo vinárstvo väčšiu časť svojich zdrojov na obnovu vínneho dedičstva spoločnosti s osobitným zameraním na pôvodné odrody hrozna a technologickú modernizáciu viníc, aby sa dosiahla čo najvyššia kvalita vín. Tradícia a inovácia sa tak spájajú vo vinici, ako aj v pivnici, aby sa získali vína charakteristické, autentické.