Červené víno rubínovej farby s granátovými odleskmi.
Casa di Monte je vinárstvo s rozlohou 80 hektárov rozmiestnených medzi obcami Montespertoli a San Casciano Val di Pesa. Je to kopcovitá oblasť, nachádza sa medzi 200 a 350 metrov nad morom a je obzvlášť vhodná na pestovanie viniča. Vinárstvo založila v roku 1872 rodina Simoncini a dnes ho vedie už jej piata generácia.
V posledných rokoch vynaložilo vinárstvo väčšiu časť svojich zdrojov na obnovu vínneho dedičstva spoločnosti s osobitným zameraním na pôvodné odrody hrozna a technologickú modernizáciu viníc, aby sa dosiahla čo najvyššia kvalita vín. Tradícia a inovácia sa tak spájajú vo vinici, ako aj v pivnici, aby sa získali vína charakteristické, autentické.
Víno hrejivej, elegantnej, mierne trieslovej chuti sa jemnými tónmi višne a maliny.
Tajomstvo dobrého vína spočíva vo vedení, dokedy treba čakať. Takto sa rodí víno s výrazným a autentickým charakterom, ktoré je schopné dokonale prezentovať svoje územie pôvodu.
Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“ pochádza z vinice Chiesanuova vo San Casciano Val di Pesa, umiestnenej vo výške 300 metrov nad morom, na typickom teréne pre zrodenie dobrého vína, na pôde bohatej na minerálne látky.
Ako povedal cisár Augustus - „Festina lente“, alebo narýchlo pomalý. Toto je možno hlavné pravidlo na opísanie procesu výroby vína, pri ktorom sa kroky musia uskutočniť bezodkladne, ale opatrne a v presnom momente. Tak sa rodí Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“. Ak však tajomstvo jeho chuti spočíva, ako bolo spomenuté, v schopnosti vedieť, ako čakať na správny okamih pre každý výrobný proces, potom ako dlho trvá, kým sa dobrá fľaša môže pochváliť dobrým Chianti Classico?
Víno sa rodí z hrozna Sangiovese, ktoré sa zbiera výlučne ručne. Fermentácia sa udržiava pri kontrolovanej teplote, pričom sa musí zabezpečiť, aby sa nikdy neprekročilo 28 stupňov, a macerácia trvá 15 až 20 dní. Doba dozrievania je ukončená v 1500 litrových drevených sudoch, v ktorých Chianti zostáva najmenej dva roky, ale môže to trvať aj 30 mesiacov. V tomto okamihu je Chianti Classico pripravené na rafináciu vo fľaši, kde čaká ďalších šesť mesiacov.
A až potom, t.j. tri až tri a pol roka po zbere, je Chianti Classico pripravené na označenie a privedenie na stôl.
Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“ je výborné ako aperitív, dobre páruje hovädzie, teľacie a hydinové jedlá. Je skvelým spoločníkom k špecialitám, ako sú napr. prepelica s hubami alebo florentský steak.
Tajomstvo dobrého vína spočíva vo vedení, dokedy treba čakať. Takto sa rodí víno s výrazným a autentickým charakterom, ktoré je schopné dokonale prezentovať svoje územie pôvodu.
Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“ pochádza z vinice Chiesanuova vo San Casciano Val di Pesa, umiestnenej vo výške 300 metrov nad morom, na typickom teréne pre zrodenie dobrého vína, na pôde bohatej na minerálne látky.
Ako povedal cisár Augustus - „Festina lente“, alebo narýchlo pomalý. Toto je možno hlavné pravidlo na opísanie procesu výroby vína, pri ktorom sa kroky musia uskutočniť bezodkladne, ale opatrne a v presnom momente. Tak sa rodí Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“. Ak však tajomstvo jeho chuti spočíva, ako bolo spomenuté, v schopnosti vedieť, ako čakať na správny okamih pre každý výrobný proces, potom ako dlho trvá, kým sa dobrá fľaša môže pochváliť dobrým Chianti Classico?
Víno sa rodí z hrozna Sangiovese, ktoré sa zbiera výlučne ručne. Fermentácia sa udržiava pri kontrolovanej teplote, pričom sa musí zabezpečiť, aby sa nikdy neprekročilo 28 stupňov, a macerácia trvá 15 až 20 dní. Doba dozrievania je ukončená v 1500 litrových drevených sudoch, v ktorých Chianti zostáva najmenej dva roky, ale môže to trvať aj 30 mesiacov. V tomto okamihu je Chianti Classico pripravené na rafináciu vo fľaši, kde čaká ďalších šesť mesiacov.
A až potom, t.j. tri až tri a pol roka po zbere, je Chianti Classico pripravené na označenie a privedenie na stôl.
Chianti Classico D.O.C.G. „Le Capitozze“ je výborné ako aperitív, dobre páruje hovädzie, teľacie a hydinové jedlá. Je skvelým spoločníkom k špecialitám, ako sú napr. prepelica s hubami alebo florentský steak.
Odroda: Sangiovese
Oblasť: Chianti (Florencia, Toskánsko)
Zber: prvých 10 dní v októbri
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 13%
Oblasť: Chianti (Florencia, Toskánsko)
Zber: prvých 10 dní v októbri
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 13%
Azienda Agricola Casa di Monte
Casa di Monte je vinárstvo s rozlohou 80 hektárov rozmiestnených medzi obcami Montespertoli a San Casciano Val di Pesa. Je to kopcovitá oblasť, nachádza sa medzi 200 a 350 metrov nad morom a je obzvlášť vhodná na pestovanie viniča. Vinárstvo založila v roku 1872 rodina Simoncini a dnes ho vedie už jej piata generácia.
V posledných rokoch vynaložilo vinárstvo väčšiu časť svojich zdrojov na obnovu vínneho dedičstva spoločnosti s osobitným zameraním na pôvodné odrody hrozna a technologickú modernizáciu viníc, aby sa dosiahla čo najvyššia kvalita vín. Tradícia a inovácia sa tak spájajú vo vinici, ako aj v pivnici, aby sa získali vína charakteristické, autentické.