Červené suché víno.
Vinárstvo Villa Simone bolo založené v roku 1982, kedy Piero Costantini kúpil vinice, ktoré predtým vlastnil kardinál Pallotta v obci Monteporzio Catone, v srdci vinárskej tradície Frascati, s cieľom vyrábať vysoko prestížne víno schopné konkurovať najlepším vínam zo severu. Cesta, ktorou sa vydal, bola dlhá a namáhavá, podkopaná pokušením ľahkého, ale určite neúspešného trhu. Frascati dominovalo medzinárodným trhom výlučne vďaka svojmu menu.
Nové viniče, zavedenie menej známych ale kvalitnejších odrôd s nižšiu produkciou, to zaviedol nástupca Lorenzo Costantini, renomovaný vinár a nadšenec lazijských vín. Lorenzo verí vo Frascati a jeho obrovský potenciál; verí, že pôda Volcano Laziale robí vína, ktoré sa tu vyrábajú, jedinečnými a že podnebie prispieva k dokonalému dozrievaniu hrozna. Ideálna pôda a podnebie oblasti nachádzajú svoj vrcholný prejav v pestovaní typickej pôvodnej odrody hrozna: Malvasia del Lazio, známej aj ako Malvasia Puntinata.
Víno rubínovo červenej farby s granátovými tónmi. Jeho arómy sú intenzívne a elegantné, pripomínajú slivkový a čerešňový džem, čierne korenie a tabak. Na podnebí
je jemné a štruktúrované, s prítomnými, no zároveň elegantnými trieslovinami.
Cesanese Lazio IGP Rosso je ideálne víno k červenému mäsu, grilovanému mäsu a stredne vyzretým syrom.
Od polovice októbra sa hrozno zbiera ručne do malých debničiek. Macerácia prebieha pri kontrolovanej teplote 25 °C a trvá priblížne týždeň súbežne s alkoholovým kvasením. Nasleduje jablčno-mliečna fermentácia a následne zrenie v nerezových a drevených sudoch rôzneho druhu a pôvodu. Zrenie vína pokračuje vo fľaši.
Cesanese je pôvodná odroda široko rozšírená vo vinohradníctve Lazia. Historicky sa najviac rozšírila medzi provinciami Rím a Frosinone, kde sa stala protagonistom mnohých DOC a prvým DOCG uznaným na regionálnej úrovni.
Cesanese Lazio IGP Rosso je ideálne víno k červenému mäsu, grilovanému mäsu a stredne vyzretým syrom.
Od polovice októbra sa hrozno zbiera ručne do malých debničiek. Macerácia prebieha pri kontrolovanej teplote 25 °C a trvá priblížne týždeň súbežne s alkoholovým kvasením. Nasleduje jablčno-mliečna fermentácia a následne zrenie v nerezových a drevených sudoch rôzneho druhu a pôvodu. Zrenie vína pokračuje vo fľaši.
Cesanese je pôvodná odroda široko rozšírená vo vinohradníctve Lazia. Historicky sa najviac rozšírila medzi provinciami Rím a Frosinone, kde sa stala protagonistom mnohých DOC a prvým DOCG uznaným na regionálnej úrovni.

Odroda: Cesanese
Oblasť: Lazio
Zber: druhá polovica októbra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 13.5%
Oblasť: Lazio
Zber: druhá polovica októbra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 13.5%

Villa Simone
Vinárstvo Villa Simone bolo založené v roku 1982, kedy Piero Costantini kúpil vinice, ktoré predtým vlastnil kardinál Pallotta v obci Monteporzio Catone, v srdci vinárskej tradície Frascati, s cieľom vyrábať vysoko prestížne víno schopné konkurovať najlepším vínam zo severu. Cesta, ktorou sa vydal, bola dlhá a namáhavá, podkopaná pokušením ľahkého, ale určite neúspešného trhu. Frascati dominovalo medzinárodným trhom výlučne vďaka svojmu menu.
Nové viniče, zavedenie menej známych ale kvalitnejších odrôd s nižšiu produkciou, to zaviedol nástupca Lorenzo Costantini, renomovaný vinár a nadšenec lazijských vín. Lorenzo verí vo Frascati a jeho obrovský potenciál; verí, že pôda Volcano Laziale robí vína, ktoré sa tu vyrábajú, jedinečnými a že podnebie prispieva k dokonalému dozrievaniu hrozna. Ideálna pôda a podnebie oblasti nachádzajú svoj vrcholný prejav v pestovaní typickej pôvodnej odrody hrozna: Malvasia del Lazio, známej aj ako Malvasia Puntinata.