Červené víno intenzívnej rubínovej farby.
Srdcom vinárstva Di Meo, ktoré založili Vittorio a Alessandrina Di Meo, je krásna poľnohospodárska usadlosť z roku 600 n.l. Dnes sa starajú o vinárstvo súrodenci Erminia, Generoso ako obchodní manažéri a Roberto ako enológ.
Vinice, kde sa hrozno zbiera výlučne ručne, sa rozkladajú na 20 hektároch, v krajine starého vína s mimoriadne kompozitným ampelografickým dedičstvom, kde prevládajú odrody Aglianico, Fiano a Greco. Stoja vo výške 550m nad morom a v zime sú chránené okolitými horami. Výsledkom je príjemné mierne podnebie vhodné na dopestovanie kvalitných vín.
Vinárstvo pestuje iba autochtónne hrozno. Rodinné vinohrady sa nachádzajú v najvhodnejších oblastiach Irpinia DOCG: Fiano di Avellino, Greco di Tufo a Taurasi a v portfóliu majú 15 značiek.
Víno rubínovo červenej farby s vôňou charakterizovanou visciolou, myrtou, aromatickými bylinkami a fialovými tónmi,
s vyrovnaným telom a príjemnou sapiditou. Asi takto by sa dalo opísať lahodné červené víno Campania Aglianico z rodinného
vinárstva Di Meo.
Už názov prezrádza, že víno je z hrozien Aglianico, ktoré vyrastá na ľahko piesčitej pôde a ktoré sa zbiera ručne do 15 kilových košíkov. Po macerácii prebieha fermentácia pri teplote okolo 26°C počas 15-20 dní.
Po prvom stočení sa uskutoční malolaktická fermentácia, potom víno prejde do francúzskych dubových sudov na 12 mesiacov a následne víno starne vo fľaši ďalších 12 mesiacov.
Campania Aglianico je pre svoju ľahkosť zaujímavé k strukovinám alebo obilninovým polievkam, no aj k pochúťkam, ako sú napríklad Lasagna di Carnevale.
Už názov prezrádza, že víno je z hrozien Aglianico, ktoré vyrastá na ľahko piesčitej pôde a ktoré sa zbiera ručne do 15 kilových košíkov. Po macerácii prebieha fermentácia pri teplote okolo 26°C počas 15-20 dní.
Po prvom stočení sa uskutoční malolaktická fermentácia, potom víno prejde do francúzskych dubových sudov na 12 mesiacov a následne víno starne vo fľaši ďalších 12 mesiacov.
Campania Aglianico je pre svoju ľahkosť zaujímavé k strukovinám alebo obilninovým polievkam, no aj k pochúťkam, ako sú napríklad Lasagna di Carnevale.
Odroda: Aglianico
Oblasť: Montemarano, Mirabella Eclano
Zber: tretia dekáda októbra
Teplota podávania: 18-20°C
Alkohol: 13.5%
Oblasť: Montemarano, Mirabella Eclano
Zber: tretia dekáda októbra
Teplota podávania: 18-20°C
Alkohol: 13.5%
Di Meo
Srdcom vinárstva Di Meo, ktoré založili Vittorio a Alessandrina Di Meo, je krásna poľnohospodárska usadlosť z roku 600 n.l. Dnes sa starajú o vinárstvo súrodenci Erminia, Generoso ako obchodní manažéri a Roberto ako enológ.
Vinice, kde sa hrozno zbiera výlučne ručne, sa rozkladajú na 20 hektároch, v krajine starého vína s mimoriadne kompozitným ampelografickým dedičstvom, kde prevládajú odrody Aglianico, Fiano a Greco. Stoja vo výške 550m nad morom a v zime sú chránené okolitými horami. Výsledkom je príjemné mierne podnebie vhodné na dopestovanie kvalitných vín.
Vinárstvo pestuje iba autochtónne hrozno. Rodinné vinohrady sa nachádzajú v najvhodnejších oblastiach Irpinia DOCG: Fiano di Avellino, Greco di Tufo a Taurasi a v portfóliu majú 15 značiek.