Víno intenzívnej rubínovo červenej farby s granátovými odleskmi.
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Intenzívna ovocná vôňa s nádychom čerešne, lesných plodov, korenia a čokolády. Chuť na podnebí je široká, jemná, mäkká, s harmonickým a zamatovým tanínom, dlhou a
príjemnou trvácnosťou.
Amarone Della Valpolicella Riserva je zmesou hrozien Corvina, Molinara a Rondinella, ktoré sa zbierajú ručne. Po zbere hrozno zostáva najmenej 3 mesiace v miestnostiach s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou. Po rozdrvení hrozna sa mušt umiestňuje do malých fermentorov a udržiava sa pri nízkych teplotách 10-14°C, kde začína pomalé kvasenie, ktoré trvá približne 25-30 dní. Po dosiahnutí 2/3 celkového alkoholu sa ukončí kvasenie muštového vína v oceli pri teplote 20°C. Starnutie prebieha vo veľkých dubových sudoch 24 mesiacoch a následne pokračuje vo fľaši.
Amarone Della Valpolicella veľmi dobre páruje červené mäso a tiež sa výborne hodí k zrelým syrom. Samozrejme, vyniká ako aperitív a aj ako partner spoločenských udalostí.
Vychutnáva sa z veľkých sklenených pohárov. Niekoľko hodín pred ochutnávkou sa odporúča naliať ho do dekantéra, aby sa uprednostnilo okysličovanie, a tým aj výťažok parfumu.
Amarone Della Valpolicella Riserva je zmesou hrozien Corvina, Molinara a Rondinella, ktoré sa zbierajú ručne. Po zbere hrozno zostáva najmenej 3 mesiace v miestnostiach s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou. Po rozdrvení hrozna sa mušt umiestňuje do malých fermentorov a udržiava sa pri nízkych teplotách 10-14°C, kde začína pomalé kvasenie, ktoré trvá približne 25-30 dní. Po dosiahnutí 2/3 celkového alkoholu sa ukončí kvasenie muštového vína v oceli pri teplote 20°C. Starnutie prebieha vo veľkých dubových sudoch 24 mesiacoch a následne pokračuje vo fľaši.
Amarone Della Valpolicella veľmi dobre páruje červené mäso a tiež sa výborne hodí k zrelým syrom. Samozrejme, vyniká ako aperitív a aj ako partner spoločenských udalostí.
Vychutnáva sa z veľkých sklenených pohárov. Niekoľko hodín pred ochutnávkou sa odporúča naliať ho do dekantéra, aby sa uprednostnilo okysličovanie, a tým aj výťažok parfumu.
Odroda: Corvina 70%, Molinara a Rondinella 30%
Oblasť: Valpolicella (Veneto)
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 15%
Oblasť: Valpolicella (Veneto)
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 15%
Rocca Sveva
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.