Údený tuniak biely dlhoplutvý.

Tuniak biely dlhoplutvý sa loví v Atlantickom oceáne španielskymi loďami certifikovanými na prijateľné metódy udržateľného
rybolovu. Ulovené tuniaky sa okamžite vyčistia a zmrazia na palube lode pri veľmi nízkych teplotách, čo umožňuje zachovať
nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného produktu, ako aj zabezpečiť maximálnu bezpečnosť potravín.
Spracovanie prebieha v Taliansku, kde sa ručné vykonávajú operácie ako plátkovanie a suché solenie za použitia moderných a sofistikovaných výrobných
systémov a technológií najnovšej generácie. Pomalé údenie s prirodzeným drevom zo severnej Európy dáva tuniakovi
ľahkú dymovú arómu, ktorá neprevyšuje jeho jemnú chuť.
Zloženie: tuniak biely dlhoplutvý (Thunnus alalunga), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 491kJ / 116kcal, tuky 0.6g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.12g, z toho mononenasýtené 0.20g - z toho polynenasýtené (omega 3) 0.28g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 27.6g, soľ 2.8g, vitamín B3 (niacín) 10.7mg (66.8% VNR), fosfor 295mg (42.1 VNR), železo 3.2mg (22.8% VNR).
VNR - referenčný príjem priemerného dospelého
Príprava: plátky sendvičového chleba natrite olivovou paštétou a na každý krajec chleba položte plátok údeného tuniaka. Naplnený plátok zviňte v smere šírky a dajte veľký pozor, aby sa nezlomil; akonáhle je rolka zložená, nožom nakrájajte veľa malých roliek, akoby to boli plátky salámy. Ak majú plátky tendenciu odvíjať sa, zaistite ich špáradlom, aby zostali pohromade s ich plnkou.
Zloženie: tuniak biely dlhoplutvý (Thunnus alalunga), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 491kJ / 116kcal, tuky 0.6g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.12g, z toho mononenasýtené 0.20g - z toho polynenasýtené (omega 3) 0.28g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 27.6g, soľ 2.8g, vitamín B3 (niacín) 10.7mg (66.8% VNR), fosfor 295mg (42.1 VNR), železo 3.2mg (22.8% VNR).
VNR - referenčný príjem priemerného dospelého

NÁŠ TIP: ZÁVITKY S OLIVOVOU PAŠTÉTOU A ÚDENÝM TUNIAKOM
Suroviny pre 4 osoby: 100g údeného tuniaka Scandia, 4 krajce sendvičového chleba, olivová paštéta podľa chuti, 1 vetvička petržlenovej vňate.
Príprava: plátky sendvičového chleba natrite olivovou paštétou a na každý krajec chleba položte plátok údeného tuniaka. Naplnený plátok zviňte v smere šírky a dajte veľký pozor, aby sa nezlomil; akonáhle je rolka zložená, nožom nakrájajte veľa malých roliek, akoby to boli plátky salámy. Ak majú plátky tendenciu odvíjať sa, zaistite ich špáradlom, aby zostali pohromade s ich plnkou.