Údený tuniak biely dlhoplutvý.
Tuniak biely dlhoplutvý sa loví v Atlantickom oceáne španielskymi loďami certifikovanými na prijateľné metódy udržateľného rybolovu. Ulovené tuniaky sa okamžite vyčistia a zmrazia na palube lode pri veľmi nízkych teplotách, čo umožňuje zachovať nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného produktu, ako aj zabezpečiť maximálnu bezpečnosť potravín. Spracovanie prebieha v Taliansku, kde sa ručné vykonávajú operácie ako plátkovanie a suché solenie za použitia moderných a sofistikovaných výrobných systémov a technológií najnovšej generácie. Pomalé údenie s prirodzeným drevom zo severnej Európy dáva tuniakovi ľahkú dymovú arómu, ktorá neprevyšuje jeho jemnú chuť.
Zloženie: tuniak dlhoplutvý (Thunnus alalunga), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 491kJ / 116kcal, tuky 0.6g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.12g, z toho mononenasýtené 0.2g - z toho polynenasýtené (omega 3) 0.28g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 27.6g, soľ 2.8g, vitamín B3 (niacín) 10.7mg, fosfor 295mg, železo 3.2mg .
Tip na prípravu:
Závitky s olivovou paštétou a údeným tuniakom
Suroviny pre 4 osoby: 100g údeného tuniaka Scandia, 4 krajce sendvičového chleba, olivová paštéta podľa chuti, 1 vetvička petržlenovej vňate.
Príprava: plátky sendvičového chleba natrite olivovou paštétou a na každý krajec chleba položte plátok údeného tuniaka. Naplnený plátok zviňte v smere šírky a dajte veľký pozor, aby sa nezlomil; akonáhle je rolka zložená, nožom nakrájajte veľa malých roliek, akoby to boli plátky salámy. Ak majú plátky tendenciu odvíjať sa, zaistite ich špáradlom, aby zostali pohromade s ich plnkou.
Tuniak biely dlhoplutvý sa loví v Atlantickom oceáne španielskymi loďami certifikovanými na prijateľné metódy udržateľného rybolovu. Ulovené tuniaky sa okamžite vyčistia a zmrazia na palube lode pri veľmi nízkych teplotách, čo umožňuje zachovať nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného produktu, ako aj zabezpečiť maximálnu bezpečnosť potravín. Spracovanie prebieha v Taliansku, kde sa ručné vykonávajú operácie ako plátkovanie a suché solenie za použitia moderných a sofistikovaných výrobných systémov a technológií najnovšej generácie. Pomalé údenie s prirodzeným drevom zo severnej Európy dáva tuniakovi ľahkú dymovú arómu, ktorá neprevyšuje jeho jemnú chuť.
Zloženie: tuniak dlhoplutvý (Thunnus alalunga), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 491kJ / 116kcal, tuky 0.6g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.12g, z toho mononenasýtené 0.2g - z toho polynenasýtené (omega 3) 0.28g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 27.6g, soľ 2.8g, vitamín B3 (niacín) 10.7mg, fosfor 295mg, železo 3.2mg .
Tip na prípravu:
Závitky s olivovou paštétou a údeným tuniakom
Suroviny pre 4 osoby: 100g údeného tuniaka Scandia, 4 krajce sendvičového chleba, olivová paštéta podľa chuti, 1 vetvička petržlenovej vňate.
Príprava: plátky sendvičového chleba natrite olivovou paštétou a na každý krajec chleba položte plátok údeného tuniaka. Naplnený plátok zviňte v smere šírky a dajte veľký pozor, aby sa nezlomil; akonáhle je rolka zložená, nožom nakrájajte veľa malých roliek, akoby to boli plátky salámy. Ak majú plátky tendenciu odvíjať sa, zaistite ich špáradlom, aby zostali pohromade s ich plnkou.