Údený losos divoký z Tichého oceánu.
Divoký strieborný losos je jedným z najchutnejších druhov voľne žijúcich lososov zo
severného Pacifiku. Jeho jemná a sladká chuť je vhodná na údenie. Podľa udržateľných a certifikovaných metód rybolovu sa losos
hlboko zmrazí priamo na palube plavidla ihneď po odchyte. Ďalšie spracovanie prebieha v závode v Morbegne, kde sa ryba podrobuje napichovaniu a soleniu vykonávanému
ručne. Dym pre údenie je len zo vzácnych aromatických drevín zo severnej Európy.
Zloženie: plátky strieborného lososa (Oncorhynchus kisutsch), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 522kJ / 124kcal, tuky 4g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.9g, z toho mononenasýtené mastné kyseliny 1.8g, z toho polynenasýtené mastné kyseliny 1.3g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 22g, soľ 2.8g .
Tip na prípravu:
Jogurt a lososová pena
Suroviny na 4 malé poháre: 200g údeného divokého strieborného lososa Scandia, 120g gréckeho jogurtu, soľ, korenie, 2 kolieska zeleného jablka.
Príprava: zmiešajte 150g údeného lososa s jogurtom. Dochuťte soľou, korením a pridajte jablko nakrájané na malé kocky. Nalejte penu do malých pohárov a obohatte ich zvyškami lososa a kockami jabĺk.
Zloženie: plátky strieborného lososa (Oncorhynchus kisutsch), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 522kJ / 124kcal, tuky 4g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.9g, z toho mononenasýtené mastné kyseliny 1.8g, z toho polynenasýtené mastné kyseliny 1.3g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 22g, soľ 2.8g .
Tip na prípravu:
Jogurt a lososová pena
Suroviny na 4 malé poháre: 200g údeného divokého strieborného lososa Scandia, 120g gréckeho jogurtu, soľ, korenie, 2 kolieska zeleného jablka.
Príprava: zmiešajte 150g údeného lososa s jogurtom. Dochuťte soľou, korením a pridajte jablko nakrájané na malé kocky. Nalejte penu do malých pohárov a obohatte ich zvyškami lososa a kockami jabĺk.