Sušená a nasekaná šalvia.
Sušené a nasekané listy šalvie zo stredomorskej oblasti s typickou štiplavou balzamikovou vôňou a mierne horkastou chuťou. Po vysušení si zachovávajú svoje
organoleptické vlastnosti a možno ich konzumovať po celý rok.
Výberová Šalvia lekárska (Salvia Officinalis) prémiovej kvality. Používa sa v kuchyni ako korenie a v tradičnej medicíne pre svoje protizápalové a antibakteriálne účinky. Ako kulinárska bylina sa používa už od 16. storočia a už Rimania ju používali aj ako liečivú rastlinu.
V kuchyni si šalvia našla miesto pri dochucovaní mäsa a rýb a najmä vďaka nej sú tučné mäso a ryby, ako je losos, bravčové a teľacie mäso, ľahšie a stráviteľnejšie. Výborne sa hodí aj k vnútornostiam, napríklad k pečeni. V Anglicku sa šalvia a cibuľa používajú ako tradičná plnka do kačice a v severnej Európe sa používa na dochucovanie makrely a do klobás či paštét.
X zloženie - iba 100% šalvia v poháriku.
Výberová Šalvia lekárska (Salvia Officinalis) prémiovej kvality. Používa sa v kuchyni ako korenie a v tradičnej medicíne pre svoje protizápalové a antibakteriálne účinky. Ako kulinárska bylina sa používa už od 16. storočia a už Rimania ju používali aj ako liečivú rastlinu.
V kuchyni si šalvia našla miesto pri dochucovaní mäsa a rýb a najmä vďaka nej sú tučné mäso a ryby, ako je losos, bravčové a teľacie mäso, ľahšie a stráviteľnejšie. Výborne sa hodí aj k vnútornostiam, napríklad k pečeni. V Anglicku sa šalvia a cibuľa používajú ako tradičná plnka do kačice a v severnej Európe sa používa na dochucovanie makrely a do klobás či paštét.
X zloženie - iba 100% šalvia v poháriku.