Mäkký krémový zrejúci syr.
Zrejúci syr Taleggio získal svoj názov podľa jaskyne v údolí Val Taleggio. Radí sa medzi najstaršie zrejúce syry Talianska.
Za svojich čias si na ňom pochutnával už Cicero, Cato alebo Pliny.
Syr Taleggio ma miernu chuť s dotykom ovocia a vyznačuje sa veľmi prenikavou vôňou. Vyrába sa predovšetkým na jeseň a v zime. Podľa tradície je syr uchovávaný na drevených policiach v komorách a tradične aj v jaskyniach. Aby sa zabránilo plesniam, je pravidelne omývaný morskou vodou. Na zrenie potrebuje 6-10 týždňov, v priebehu ktorých sa na povrchu vytvorí jemná kôrka. Syr sa odporúča nastrúhať na čerstvú čakanku alebo rukolu, s ktorými vie vytvoriť dokonalú kombináciu a tiež je zaujímavým partnerom pre ovocie alebo orechy.
Zloženie: kravské mlieko, soľ, syridlo.
Pôvod mlieka: EÚ.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1292kJ / 312kcal, tuky 26g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, sacharidy 0.4g - z toho cukry 0.4g, bielkoviny 19g, soľ 2.1g .
Syr Taleggio ma miernu chuť s dotykom ovocia a vyznačuje sa veľmi prenikavou vôňou. Vyrába sa predovšetkým na jeseň a v zime. Podľa tradície je syr uchovávaný na drevených policiach v komorách a tradične aj v jaskyniach. Aby sa zabránilo plesniam, je pravidelne omývaný morskou vodou. Na zrenie potrebuje 6-10 týždňov, v priebehu ktorých sa na povrchu vytvorí jemná kôrka. Syr sa odporúča nastrúhať na čerstvú čakanku alebo rukolu, s ktorými vie vytvoriť dokonalú kombináciu a tiež je zaujímavým partnerom pre ovocie alebo orechy.
Zloženie: kravské mlieko, soľ, syridlo.
Pôvod mlieka: EÚ.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1292kJ / 312kcal, tuky 26g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, sacharidy 0.4g - z toho cukry 0.4g, bielkoviny 19g, soľ 2.1g .
Oblasťou pôvodu syra Taleggio je Val Taleggio v provincii Bergamo, no dnes sa
vyrába a dozrieva v Lombardii, Piemonte a Benátsku. Značka na kôre je zárukou, že blok syra bol vyrobený v úplnom súlade
s technickými a hygienickými normami diktovanými ochranným konzorciom Taleggio. Značka má tri T a číslo, ktoré umožňuje
sledovať výrobu mliekarne. Konzorcium prideľuje každému členovi číslo, ktoré ho jednoznačne identifikuje.