Polomäkký, plnotučný, zrejúci syr s modrou plesňou vo vnútri.
Gorgonzola je slamovo biely syr s typicky modrou plesňou, ktorý je jedným z najznámejších predstaviteľov
talianskych plesňových syrov. Má krémovú a vláčnu štruktúru s výraznou a preňho typickou chuťou a nezameniteľnou elegantnou vôňou.
Syr Gorgonzola dostal svoj názov podľa mesta Gorgonzola ležiaceho východne od Milána v Lombardii, kde bol po prvý krát vyrobený v deviatom storočí - dnes sa tam ale už nevyrába.
Zloženie: plnotučné pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, syridlo, ušľachtilá modrá pleseň.
t.v.s. 48%
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1346kJ / 325kcal, tuky 27.0g - z toho nasýtené mastné kyseliny 19.4g, sacharidy 0.9g - z toho cukry 0.1g, bielkoviny 19.4g, soľ 1.81g .
Syr Gorgonzola dostal svoj názov podľa mesta Gorgonzola ležiaceho východne od Milána v Lombardii, kde bol po prvý krát vyrobený v deviatom storočí - dnes sa tam ale už nevyrába.
Zloženie: plnotučné pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, syridlo, ušľachtilá modrá pleseň.
t.v.s. 48%
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1346kJ / 325kcal, tuky 27.0g - z toho nasýtené mastné kyseliny 19.4g, sacharidy 0.9g - z toho cukry 0.1g, bielkoviny 19.4g, soľ 1.81g .