Čerstvý syr v náleve.
Originálne talianske mozzarella perly Granarolo s jemnou mliečnou chuťou, mäkké a šťavnaté, bez konzervačných látok. Vhodné sú do šalátov a sendvičov, ako predjedlá, vyprážané s čerstvým rozmarínom, môžete ich pridávať do pizze a cestovín.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne fermenty.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 989kJ/238kcal, tuky 18g - z toho nasýtené mastné kyseliny 12.4g, sacharidy 1g - z toho cukry 1g, bielkoviny 18g, soľ 0.6g.
Obsah tuku v sušine: 46%.
ČO JE TO MOZZARELLA
Mozzarella je mäkký syr z talianskej Kampánie.
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
AKO SA VYRÁBA MOZZARELLA
Jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.
Originálne talianske mozzarella perly Granarolo s jemnou mliečnou chuťou, mäkké a šťavnaté, bez konzervačných látok. Vhodné sú do šalátov a sendvičov, ako predjedlá, vyprážané s čerstvým rozmarínom, môžete ich pridávať do pizze a cestovín.
Zloženie: pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne fermenty.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 989kJ/238kcal, tuky 18g - z toho nasýtené mastné kyseliny 12.4g, sacharidy 1g - z toho cukry 1g, bielkoviny 18g, soľ 0.6g.
Obsah tuku v sušine: 46%.
ČO JE TO MOZZARELLA
Mozzarella je mäkký syr z talianskej Kampánie.
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
AKO SA VYRÁBA MOZZARELLA
Jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.