Čerstvý syr v náleve, vyrobený z vysoko kvalitného čerstvého mlieka.
Mozzarella je čerstvý, mäkký syr z talianskej Kampánie.
Zloženie: pasterizované mlieko, soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne kultúry.
Obsah tuku v sušine: 44%
Výživové údaje na 100g výrobku: Energia 989kJ/ 238kcal, tuky 18g, z toho nasýtené mastné kyseliny 12.4g, sacharidy 1.0g, z toho cukry 1.0g, bielkoviny 18g, soľ 0.6g.
ČO JE TO MOZZARELLA ...
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
... A AKO SA VYRÁBA
Pozrite si jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.
CHUŤOVO LADENÁ
Mozzarella je zážitkom pre viaceré zmysly. Nádherná snehobiela farba, jemná čerstvá aróma, kombinácia príjemnej konzistencie a smotanovej chuti. Ak ste na tento čerstvý syr z Kampánie dostali chuť, siahnite po pravej talianskej mozzarelle značky Lat Bri, vyrobenej tradičnou metódou bez použitia konzervačných látok. Mozzarellu Lat Bri môžete jesť čerstvú ako súčasť sendvičov a šalátov. Tepelná úprava ešte vylepšuje jej možnosti a chuťové kvality. Zatočená v parmskej šunke, ugrilovaná a preliata pikantnou ovocnou omáčkou očarí vašich hostí. Neváhajte ju použiť na pizzu spolu so sušenou šunkou a rukolou, či na cestoviny v paradajkovej omáčke s bazalkou. A ak sa nebojíte experimentovať, skombinujte mozzarellu Lat Bri s grilovanými broskyňami, rukolou a dressingom z oleja, vínneho octu a dijonskej horčice.
Zloženie: pasterizované mlieko, soľ, mikrobiálne syridlo, mliečne kultúry.
Obsah tuku v sušine: 44%
Výživové údaje na 100g výrobku: Energia 989kJ/ 238kcal, tuky 18g, z toho nasýtené mastné kyseliny 12.4g, sacharidy 1.0g, z toho cukry 1.0g, bielkoviny 18g, soľ 0.6g.
ČO JE TO MOZZARELLA ...
Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.
Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.
Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
... A AKO SA VYRÁBA
Pozrite si jeden z postupov, ako vyrobiť Mozzarellu.
Zdroj: Youtube - Allrecipes.co.uk
CHUŤOVO LADENÁ
Mozzarella je zážitkom pre viaceré zmysly. Nádherná snehobiela farba, jemná čerstvá aróma, kombinácia príjemnej konzistencie a smotanovej chuti. Ak ste na tento čerstvý syr z Kampánie dostali chuť, siahnite po pravej talianskej mozzarelle značky Lat Bri, vyrobenej tradičnou metódou bez použitia konzervačných látok. Mozzarellu Lat Bri môžete jesť čerstvú ako súčasť sendvičov a šalátov. Tepelná úprava ešte vylepšuje jej možnosti a chuťové kvality. Zatočená v parmskej šunke, ugrilovaná a preliata pikantnou ovocnou omáčkou očarí vašich hostí. Neváhajte ju použiť na pizzu spolu so sušenou šunkou a rukolou, či na cestoviny v paradajkovej omáčke s bazalkou. A ak sa nebojíte experimentovať, skombinujte mozzarellu Lat Bri s grilovanými broskyňami, rukolou a dressingom z oleja, vínneho octu a dijonskej horčice.