Čerstvý roztierateľný smotanový syr.
AKO SA VYRÁBA MASCARPONE
Ako pripravuje mascarpone Stefano Barbato.
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania srvátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo
v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku.
Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu), tort ale aj iných rôznych jedál.
Mascarpone je bielej farby, čerstvý vonia ako smotana a často sa zmiešaný so syrom ricotta používa namiesto masla.
Zloženie: pasterizovaná smotana, mlieko, regulátor kyslosti: E330.
Tuk v sušine 80%.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1518kJ / 368kcal, tuky 38g - z toho nasýtené mastné kyseliny 25.5g, sacharidy 2.5g - z toho cukry 2.5g, bielkoviny 4g, soľ 0.1g .
Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu), tort ale aj iných rôznych jedál.
Mascarpone je bielej farby, čerstvý vonia ako smotana a často sa zmiešaný so syrom ricotta používa namiesto masla.
Zloženie: pasterizovaná smotana, mlieko, regulátor kyslosti: E330.
Tuk v sušine 80%.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1518kJ / 368kcal, tuky 38g - z toho nasýtené mastné kyseliny 25.5g, sacharidy 2.5g - z toho cukry 2.5g, bielkoviny 4g, soľ 0.1g .
AKO SA VYRÁBA MASCARPONE
Ako pripravuje mascarpone Stefano Barbato.
zdroj: youtube