0918 316 281
 

Spianata Romana 80g

  • 2.19 € with Tax
  • 1.83 € ex Tax

Weight: 80.00g

Brand:

Product Code: x2034

EAN: 8004225041208

Availability: Out Of Stock

Info for larger orders
Number of pieces in a carton: 7
Trvanlivá hrubomletá saláma, nárez.

pii
Typická aromatická korenistá chuť s malou kyslosťou, saláma prirodzene vyzretá a sušená na vzduchu. Je vyrobená z čistého bravčového mäsa.
Pod pojmom „Spianata“ sa všeobecne rozumie plochá saláma. Počas dozrievania získava svoj tvar v špeciálnych roštoch, ktoré umožňujú chuti vyvíjať sa zvlášť dobre počas zrenia. Následne je narezaná a vákuovo zabalená.

Zloženie: bravčové mäso, soľ, dextróza, cukor, korenie, prírodné príchute, antioxidant: askorbát sodný; konzervanty: dusitan sodný a dusitan draselný.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1532kJ / 369kcal, tuky 29g - z toho nasýtené mastné kyseliny 12g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 27g, soľ 4g .

spianata
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.

casa modena
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.

Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.