Plátky mečiara obyčajného.
Mečiar obyčajný (mečúň) z indo-pacifickej oblasti, chytený na hák a po ulovení ihneď zmrazený na palube lodi. V mraze je udržiavaný pri veľmi nízkych teplotách určených pre daný stupeň Sashimi: najvyšší štandard kvality mrazených rýb. Táto metóda hlbokého zmrazenia umožňuje zachovať nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného mečiara a zároveň zaručiť maximálnu bezpečnosť potravín. Spracovanie mečiara obyčajného sa uskutočňuje výlučne v Taliansku, kde sa aj dnes vykonávajú úkony ako je plátkovanie a ručne suché solenie, avšak v moderných a sofistikovaných výrobných systémoch a s najnovšou technológiou pre celkovú zdravotnú a hygienickú záruku hotového výrobku. Pomalé údenie prírodným drevom zo severnej Európy dáva mečiarovi jemnú a nezameniteľnú arómu.
Zloženie: mečiar obyčajný (Xiphias gladius), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 444kJ / 105kcal, tuky 3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.7g, z toho mononenasýtené 1.2g, z toho polynenasýtené (omega 3) 1.1g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 19.6g, soľ 2.8g, fosfor 270mg, železo 3.3mg .
Odporúčanie: Uchovávajte v chladničke pri teplote medzi 0/+4°C.
Tip na prípravu:
Údený mečúň s malinami, zelerom a mätou
Ingrediencie pre 4 osoby: 200g údeného mečiara Scandia, 8 malín, srdce zeleru, 8 listov mäty, extra panenský olivový olej, ½ citróna.
Príprava: umyte maliny, umyte zeler a nakrájajte nadrobno. Očistite mätu a ručne ju nakrájajte. Pripravte si emulziu zloženú z 2 lyžíc extra panenského olivového oleja a 1 lyžice citrónu.
Mečiara podlejte malinami, mätou, zelerom a olejovo-citrónovou emulziou.
Mečiar obyčajný (mečúň) z indo-pacifickej oblasti, chytený na hák a po ulovení ihneď zmrazený na palube lodi. V mraze je udržiavaný pri veľmi nízkych teplotách určených pre daný stupeň Sashimi: najvyšší štandard kvality mrazených rýb. Táto metóda hlbokého zmrazenia umožňuje zachovať nezmenené organoleptické a výživové charakteristiky čerstvo uloveného mečiara a zároveň zaručiť maximálnu bezpečnosť potravín. Spracovanie mečiara obyčajného sa uskutočňuje výlučne v Taliansku, kde sa aj dnes vykonávajú úkony ako je plátkovanie a ručne suché solenie, avšak v moderných a sofistikovaných výrobných systémoch a s najnovšou technológiou pre celkovú zdravotnú a hygienickú záruku hotového výrobku. Pomalé údenie prírodným drevom zo severnej Európy dáva mečiarovi jemnú a nezameniteľnú arómu.
Zloženie: mečiar obyčajný (Xiphias gladius), soľ, dym z prírodného dreva.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 444kJ / 105kcal, tuky 3g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.7g, z toho mononenasýtené 1.2g, z toho polynenasýtené (omega 3) 1.1g ; sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 19.6g, soľ 2.8g, fosfor 270mg, železo 3.3mg .
Odporúčanie: Uchovávajte v chladničke pri teplote medzi 0/+4°C.
Tip na prípravu:
Údený mečúň s malinami, zelerom a mätou
Ingrediencie pre 4 osoby: 200g údeného mečiara Scandia, 8 malín, srdce zeleru, 8 listov mäty, extra panenský olivový olej, ½ citróna.
Príprava: umyte maliny, umyte zeler a nakrájajte nadrobno. Očistite mätu a ručne ju nakrájajte. Pripravte si emulziu zloženú z 2 lyžíc extra panenského olivového oleja a 1 lyžice citrónu.
Mečiara podlejte malinami, mätou, zelerom a olejovo-citrónovou emulziou.