Červené víno hlbokej rubínovej farby s fialovými odleskmi.
Due Palme je jedno z najväčších vinárstiev v Apúlii. Dnes je celosvetovo známe a uznávané pre svoju kvalitu. Due Palme od svojho vzniku v roku 1989 slávilo so svojimi vínami mnoho úspechov. Má 2500 ha viníc nachádzajúcich sa v trojuholníku pôdy, ktorá pokrýva provincie Brindisi, Taranto a Lecce, v srdci Salento. Za úspechom tohto družstva s dnes už viac ako 1200 družstevníkmi stojí uznávaný enológ Angelo Maci s mimoriadnou vášňou pre pôdu, vinič a víno, ktorého zásluhou dosiahlo Due Palme mnoho ocenení a ročný predaj 9 miliónov fliaš. Angelo Maci od založenia Due Palme až dodnes výrazne podporuje výskum kvality a najmodernejších poľnohospodárskych a vinárskych techník v kombinácii s väčšou úctou k životnému prostrediu a spotrebiteľovi (Cantine Due Palme je spoločnosť, ktorá bola oficiálne uznaná ako nevyužívajúca žiadne chemické insekticídy).
Vôňa vína je elegantná a mäkká, vyznačuje sa vyváženosťou každého z prvkov. V ústach má vynikajúcu hmotnosť s jemnými a bohatými trieslovinami a povrchovou úpravou
vanilky a čokolády.
SanGaetano je vhodné k jedlám s mäsovou omáčkou, salámam, k okorenenému tvarohovému syru Caciocavallo, tiež výborne páruje cestovinu Orecchiette s repou.
"SanGaetano" vo svojom názve sumarizuje družstevnú dušu Due Palme, ktorá v roku 2012 prevzala malú pivnicu „SanGaetano“ v Lizzane s cieľom rozšíriť výrobu vinárstva o Primitivo di Manduria. Pôda v tejto oblasti je obzvlášť červenej farby vďaka prítomnosti oxidov železa s vápenatým a skalnatým substrátom. Primitivo di Manduria, ktoré sa už dlho považuje za jedno z najdôležitejších a najpopulárnejších apulských červených vín v Taliansku aj v zahraničí, sa vyrába z veľmi starostlivého výberu skorého hrozna zozbieraného ručne do prepraviek. Víno dozrieva v amerických dubových barikách po dobu 6 mesiacov, aby zmäkli a vylepšili triesloviny. Následne dozrieva vo fľaši.
SanGaetano je vhodné k jedlám s mäsovou omáčkou, salámam, k okorenenému tvarohovému syru Caciocavallo, tiež výborne páruje cestovinu Orecchiette s repou.
"SanGaetano" vo svojom názve sumarizuje družstevnú dušu Due Palme, ktorá v roku 2012 prevzala malú pivnicu „SanGaetano“ v Lizzane s cieľom rozšíriť výrobu vinárstva o Primitivo di Manduria. Pôda v tejto oblasti je obzvlášť červenej farby vďaka prítomnosti oxidov železa s vápenatým a skalnatým substrátom. Primitivo di Manduria, ktoré sa už dlho považuje za jedno z najdôležitejších a najpopulárnejších apulských červených vín v Taliansku aj v zahraničí, sa vyrába z veľmi starostlivého výberu skorého hrozna zozbieraného ručne do prepraviek. Víno dozrieva v amerických dubových barikách po dobu 6 mesiacov, aby zmäkli a vylepšili triesloviny. Následne dozrieva vo fľaši.
Odroda: Primitivo 100%
Oblasť: Manduria
Zber: prvých 10 dní septembra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 14%
Oblasť: Manduria
Zber: prvých 10 dní septembra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 14%
Cantine Due Palme
Due Palme je jedno z najväčších vinárstiev v Apúlii. Dnes je celosvetovo známe a uznávané pre svoju kvalitu. Due Palme od svojho vzniku v roku 1989 slávilo so svojimi vínami mnoho úspechov. Má 2500 ha viníc nachádzajúcich sa v trojuholníku pôdy, ktorá pokrýva provincie Brindisi, Taranto a Lecce, v srdci Salento. Za úspechom tohto družstva s dnes už viac ako 1200 družstevníkmi stojí uznávaný enológ Angelo Maci s mimoriadnou vášňou pre pôdu, vinič a víno, ktorého zásluhou dosiahlo Due Palme mnoho ocenení a ročný predaj 9 miliónov fliaš. Angelo Maci od založenia Due Palme až dodnes výrazne podporuje výskum kvality a najmodernejších poľnohospodárskych a vinárskych techník v kombinácii s väčšou úctou k životnému prostrediu a spotrebiteľovi (Cantine Due Palme je spoločnosť, ktorá bola oficiálne uznaná ako nevyužívajúca žiadne chemické insekticídy).