Suché červené víno intenzívnej rubínovo červenej farby s oranžovými odleskmi.
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Toto výnimočné víno sprevádza intenzívna ovocná vôňa čerešne, černice a vanilky. Má dlhotrvajúcu a dobre vyváženú zamatovú chuť,
ktorá podčiarkuje eleganciu jeho vôní.
Vinice, kde sa pestujú hrozná Corvina, Rondinella a Molinara, sa nachádzajú v oblasti DOC Valpolicella, najmä v oblasti Val di Mezzane, Illasi a Cazzano di Tramigna. Viniče sú vysadené vo vápencových pôdach, v nadmorskej výške 150-200 metrov. Zber hrozien, ktoré sa zbierajú výhradne ručne, prebieha začiatkom októbra. Lisovaný hroznový mušt sa maceruje spolu so zvyškami z hrozna Amarone 8-10 dní, aby víno získalo zvýšenú štruktúru. Potom prebieha malolaktická fermentácia v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Nasleduje rafinácia - 30% v barikách a 70% v dubových sudoch, počas 12-18 mesiacov. Ďalej víno zreje vo fľaši 6 mesiacov, kým je uvoľnené na trh.
Ripasso Valpolicella Superiore dobre dopĺňa jedlá s grilovaným červeným mäsom a zverinou, tiež výborne páruje cestoviny s červenými omáčkami. A ako aperitív ... je lahodný.
Vinice, kde sa pestujú hrozná Corvina, Rondinella a Molinara, sa nachádzajú v oblasti DOC Valpolicella, najmä v oblasti Val di Mezzane, Illasi a Cazzano di Tramigna. Viniče sú vysadené vo vápencových pôdach, v nadmorskej výške 150-200 metrov. Zber hrozien, ktoré sa zbierajú výhradne ručne, prebieha začiatkom októbra. Lisovaný hroznový mušt sa maceruje spolu so zvyškami z hrozna Amarone 8-10 dní, aby víno získalo zvýšenú štruktúru. Potom prebieha malolaktická fermentácia v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Nasleduje rafinácia - 30% v barikách a 70% v dubových sudoch, počas 12-18 mesiacov. Ďalej víno zreje vo fľaši 6 mesiacov, kým je uvoľnené na trh.
Ripasso Valpolicella Superiore dobre dopĺňa jedlá s grilovaným červeným mäsom a zverinou, tiež výborne páruje cestoviny s červenými omáčkami. A ako aperitív ... je lahodný.
Odroda: 75% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara
Oblasť: Valpolicella (Veneto)
Zber: začiatok októbra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 14%
Oblasť: Valpolicella (Veneto)
Zber: začiatok októbra
Teplota podávania: 16-18°C
Alkohol: 14%
Rocca Sveva
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Rocca Sveva | DOC