Nefiltrovaný extra panenský olivový olej.
Prvý lis za studena, olej výberovej kategórie získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi, bez filtrácie.
Verdenso je nefiltrovaný olej s živou chuťou. V spodnej časti fľaše možno nájsť olejovú usadeninu. K tomu dochádza, ak olej nie je vôbec filtrovaný, aby sa zachovali jeho živiny v celom svojom rozsahu, vrátane cenných látok, ako je biophenols.
Pri procese filtrácie olej pod tlakom prechádza rúrkami filtrovacích zariadení, pričom vzniká teplo a olej sa znehodnocuje. V nefiltrovanom oleji naproti tomu čiastočky dužiny a teda aj cenné látky ostávajú. Kvalita takéhoto oleja je vyššia.
Pravé nefiltrované oleje navyše rýchlo sedimentujú a pri skladovaní ostávajú číre, ak ich teda prudkým pohybom nerozvírite, usadenina sa do jedla ani nedostane.
Zloženie: nefiltrovaný olivový olej extra panenský.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 3367kJ / 819 kcal, tuky 91g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, mono nenásytené 62g, poly nenasýtené 11g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 0g, soľ 0g.
Použitie: Je vhodný do šalátov a na opekanie chlebov alebo ako doplnok do slaných a korenistých omáčok. Výborne sa hodí k všetkým druhom zeleniny.
OLITALIA
Už viac ako tridsať rokov je Olitalia synonymom chuti a kvality. Pri výrobe olejov a octov sa stará o celý proces, od výberu surovín až po certifikáty kvality, s dôsledným pohľadom na zdravie spotrebiteľa. Olitalia úspešne varí z obľúbeného receptu, ktorý sa skladá z dvoch častí vedomostí, dvoch častí nadšenia a trochy inovácie.
Prvý lis za studena, olej výberovej kategórie získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi, bez filtrácie.
Verdenso je nefiltrovaný olej s živou chuťou. V spodnej časti fľaše možno nájsť olejovú usadeninu. K tomu dochádza, ak olej nie je vôbec filtrovaný, aby sa zachovali jeho živiny v celom svojom rozsahu, vrátane cenných látok, ako je biophenols.
Pri procese filtrácie olej pod tlakom prechádza rúrkami filtrovacích zariadení, pričom vzniká teplo a olej sa znehodnocuje. V nefiltrovanom oleji naproti tomu čiastočky dužiny a teda aj cenné látky ostávajú. Kvalita takéhoto oleja je vyššia.
Pravé nefiltrované oleje navyše rýchlo sedimentujú a pri skladovaní ostávajú číre, ak ich teda prudkým pohybom nerozvírite, usadenina sa do jedla ani nedostane.
Zloženie: nefiltrovaný olivový olej extra panenský.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 3367kJ / 819 kcal, tuky 91g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18g, mono nenásytené 62g, poly nenasýtené 11g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 0g, soľ 0g.
Použitie: Je vhodný do šalátov a na opekanie chlebov alebo ako doplnok do slaných a korenistých omáčok. Výborne sa hodí k všetkým druhom zeleniny.
OLITALIA
Už viac ako tridsať rokov je Olitalia synonymom chuti a kvality. Pri výrobe olejov a octov sa stará o celý proces, od výberu surovín až po certifikáty kvality, s dôsledným pohľadom na zdravie spotrebiteľa. Olitalia úspešne varí z obľúbeného receptu, ktorý sa skladá z dvoch častí vedomostí, dvoch častí nadšenia a trochy inovácie.