Roztierateľná pikantná kalábrijská saláma.
'Nduja je obzvlášť pikantná, roztierateľná bravčová saláma z oblasti Kalábrie v južnom Taliansku. Je podobná sobrassade z Baleárskych ostrovov v Španielsku
a voľne vychádza z francúzskeho andouille. Do Talianska ju zaviedli v 13. storočí Angevinovci.
'Nduja sa vyrába z bravčového mäsa z hlavy (bez laloka), odrezkov z rôznych kúskov mäsa, s pridaním čistej kože, tuku a z pražených chilli papričiek z Kalábrie, ktoré dodávajú saláme 'Nduja charakteristickú ohnivú chuť.
'Nduja je jedinečná pikantná pochúťka vhodná ako kombinovaná príloha k cestovinám, delikatesa nanesená na chrumkavý chlebík a tiež si rozumie so zrelým syrom. Vo všeobecnosti vďaka svojej jedinečnej chuti je vhodná pre rôzne jedlá.
Zloženie: 'Nduja 92% (bravčová masť 42%, bravčové mäso 30%, čili paprička 25%, soľ 3%), olivový olej 8%.
Pôvod mäsa a čili papričky: Taliansko
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 2199kJ / 532kcal, tuky 50g - z toho nasýtené mastné kyseliny 23g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 20g, soľ 2.2g .
'Nduja sa vyrába z bravčového mäsa z hlavy (bez laloka), odrezkov z rôznych kúskov mäsa, s pridaním čistej kože, tuku a z pražených chilli papričiek z Kalábrie, ktoré dodávajú saláme 'Nduja charakteristickú ohnivú chuť.
'Nduja je jedinečná pikantná pochúťka vhodná ako kombinovaná príloha k cestovinám, delikatesa nanesená na chrumkavý chlebík a tiež si rozumie so zrelým syrom. Vo všeobecnosti vďaka svojej jedinečnej chuti je vhodná pre rôzne jedlá.
Zloženie: 'Nduja 92% (bravčová masť 42%, bravčové mäso 30%, čili paprička 25%, soľ 3%), olivový olej 8%.
Pôvod mäsa a čili papričky: Taliansko
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 2199kJ / 532kcal, tuky 50g - z toho nasýtené mastné kyseliny 23g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 20g, soľ 2.2g .
