Mäkký kozí syr s kôrkou potiahnutou popolom.
Syr Selles Sur Cher je vyrábaný z nepasterizovaného kozieho mlieka v centrálnom Francúzsku. Prvý krát bol vyrobený v 19. storočí a meno nesie po rovnomennej
obci.
Selles Sur Cher Má mierne slanú a jemnú chuť vystupňovanú v kôrke, ktorá je potiahnutá tenkou vrstvou popola. Vyznačuje sa silnou zatuchlou arómou.
Selles Sur Cher je vhodný do teplej kuchyne, na prípravu rôznych omáčok a plniek. V studenej kuchyni sa hodí do šalátov, alebo ako občerstvenie s čerstvým pečivom a ovocím. Samotný syr ladí k bielemu vínu alebo k šampanskému.
Zloženie: nepasterizované kozie mlieko, mliečne kultúry, soľ, syridlo, farbivo: rastlinný popol.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1179kJ / 284kcal, tuky 23g - z toho nasýtené mastné kyseliny 17g, sacharidy 1.3g - z toho cukry 1.3g, bielkoviny 18g, soľ 1.5g .
Selles Sur Cher Má mierne slanú a jemnú chuť vystupňovanú v kôrke, ktorá je potiahnutá tenkou vrstvou popola. Vyznačuje sa silnou zatuchlou arómou.
Selles Sur Cher je vhodný do teplej kuchyne, na prípravu rôznych omáčok a plniek. V studenej kuchyni sa hodí do šalátov, alebo ako občerstvenie s čerstvým pečivom a ovocím. Samotný syr ladí k bielemu vínu alebo k šampanskému.
Zloženie: nepasterizované kozie mlieko, mliečne kultúry, soľ, syridlo, farbivo: rastlinný popol.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1179kJ / 284kcal, tuky 23g - z toho nasýtené mastné kyseliny 17g, sacharidy 1.3g - z toho cukry 1.3g, bielkoviny 18g, soľ 1.5g .