Biele suché víno, jemné pikantné a delikátne.
Biele víno slamovožltej farby so zelenkavými odleskami; mierne aromatickej, ale výraznej vône; chuť má jemné pikantnú a delikátnu. Výborne sa hodí ako aperitív, k
predjedlám, prvým jedlám a k bielemu mäsu.
Hrozno je pestované na morénových kopcoch v okolí Verony. Zber prebieha ručne, vyberajú sa najlepšie strapce po dosiahnutí optimálnej zrelosti. Biela vinifikácia, krátka macerácia s pevnými časťami, okamžité oddelenie muštu, čistá fermentácia pri kontrolovanej teplote.
Hrozno je pestované na morénových kopcoch v okolí Verony. Zber prebieha ručne, vyberajú sa najlepšie strapce po dosiahnutí optimálnej zrelosti. Biela vinifikácia, krátka macerácia s pevnými časťami, okamžité oddelenie muštu, čistá fermentácia pri kontrolovanej teplote.

Odroda: 20% Trebbiano, 40% Garganega, 40% Pinot a Cortese
Oblasť: Veronské morénové kopce
Teplota podávania: 8-10°C
Alkohol: 12.50%
Oblasť: Veronské morénové kopce
Teplota podávania: 8-10°C
Alkohol: 12.50%

Casa Vinicola CARLO ZENEGAGLIA & Figli
Spoločnosť sa rozprestiera na ploche 20 hektárov v srdci morénových kopcov, v oblasti veľmi vhodnej na produkciu kvalitného hrozna vrátane pôvodnej odrody
„Trebbiano di Lugana“ alebo „Turbiana “.
Rodina Zenegaglia vyrába typické vína od Gardského jazera už od 30. rokov 20. storočia. Od zakladateľa Vittoria Zenegagliu cez jeho syna Carla až po jeho deti Elenu, Alessandra a Andreu Zenegagliu, neustále vyrábajú vína, ktoré s každým pohárom rozprávajú príbeh územia, z ktorého pochádzajú.
Tradícia a inovácia koexistujú, aby sa dosiahli produkty stále vyššej kvality, čo sa dosahuje aj kontrolou, ktorá sa vykonáva v celom dodávateľskom reťazci: od viniča až po fľašu. V priebehu rokov spoločnosť rástla a preto sa rozhodlo vyrábať vína aj v druhom rodinnom vinárstve, na farme Montefluno v Pozzolengu.
Zdokonaľovanie vín, plnenie do fliaš a predaj pokračujú v historickej pivnici spoločnosti v centre mesta POZZOLENGO, kde je vždy možné ochutnať a zakúpiť vyrobené vína vrátane LUGANY.
Rodina Zenegaglia vyrába typické vína od Gardského jazera už od 30. rokov 20. storočia. Od zakladateľa Vittoria Zenegagliu cez jeho syna Carla až po jeho deti Elenu, Alessandra a Andreu Zenegagliu, neustále vyrábajú vína, ktoré s každým pohárom rozprávajú príbeh územia, z ktorého pochádzajú.
Tradícia a inovácia koexistujú, aby sa dosiahli produkty stále vyššej kvality, čo sa dosahuje aj kontrolou, ktorá sa vykonáva v celom dodávateľskom reťazci: od viniča až po fľašu. V priebehu rokov spoločnosť rástla a preto sa rozhodlo vyrábať vína aj v druhom rodinnom vinárstve, na farme Montefluno v Pozzolengu.
Zdokonaľovanie vín, plnenie do fliaš a predaj pokračujú v historickej pivnici spoločnosti v centre mesta POZZOLENGO, kde je vždy možné ochutnať a zakúpiť vyrobené vína vrátane LUGANY.