Duté špagety z tvrdozrnnej pšenice.
Bucatini, tiež známe ako Perciatelli, sú hrubé duté cestoviny. Názov pochádza z taliančiny: buco,
čo znamená "diera" (neapolský variant Perciato "prepichnuté"). Ich obvyklá dĺžka je 25-30 cm a priemer 3 mm.
V talianskej kuchyni sa tieto cestoviny podávajú s maslovými omáčkami, pancettou alebo guanciale, zeleninou, syrom, vajciami a ančovičkami alebo sardinkami.
Zloženie: múka z tvrdozrnnej pšenice, voda.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1508kJ / 355kcal, tuky 1.7g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.9g, sacharidy 73g - z toho cukry 3.9g, bielkoviny 13g, soľ 0.004g .
Príprava: varte 7 minút v osolenej vode a ochuťte vhodnou omáčkou.
V talianskej kuchyni sa tieto cestoviny podávajú s maslovými omáčkami, pancettou alebo guanciale, zeleninou, syrom, vajciami a ančovičkami alebo sardinkami.
Zloženie: múka z tvrdozrnnej pšenice, voda.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1508kJ / 355kcal, tuky 1.7g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0.9g, sacharidy 73g - z toho cukry 3.9g, bielkoviny 13g, soľ 0.004g .
Príprava: varte 7 minút v osolenej vode a ochuťte vhodnou omáčkou.