Svetlé víno slamovo žltej farby so zlatými odtieňmi.
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Vo vôni vládnu elegantné tóny hrušky, jablka, dule, čerstvej mandle a šalvie, pridáva sa aj kvet agátu. Ciondola Soave
Superiore je víno svieže, voňavé, s vyváženou chuťou s jemným mandľovým nádychom.
Hrozno sa podrobí krátkemu prirodzenému polosušeniu na viniči. Potom sa celé strapce lisujú jemným stlačením, kým sa gravitačne neusadia počas 24 až 48 hodín, po čom nasleduje fermentácia. Víno dozrieva približne 12 mesiacov v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele.
Ciondola Soave Superiore dobre dopĺňa rybie pokrmy a skvelé je k predjedlám alebo občerstveniu.
Garganega je stredne veľké hrozno s hrubou a pevnou kožou, so strapcami dlhými 20-25 cm, s vysokou kyslosťou, dobrou štruktúrou, s množstvom minerálov pochádzajúcich zo sopečnej pôdy. Je to najznámejšia odroda bieleho hrozna, ktorá sa používa na výrobu Soave a Gambellara v severnom Taliansku. V prvých rokoch 21. storočia však profilovanie DNA odhalilo, že ide o tú istú odrodu ako Grecanico Dorato, oporný bod viníc na Sicílii.
Veneto a Sicília, oddelené talianskou plnou dĺžkou 600 míľ, sú kolektívne domovom viac ako 11 000 ha (27 000 akrov) viniča Garganega, čím sa odroda stáva jednou z najrozsiahlejších v Taliansku. Bez ohľadu na to, z ktorého konca Talianska pochádza, klasické víno Garganega sa vyznačuje vôňou broskyňového kvetu, mandle, marhule a pečených zlatých jabĺk. Pestovatelia Garganegy oceňujú veľkorysé výnosy odrody a voľnú štruktúru strapcov, ktorá zvyšuje ventiláciu a znižuje riziko plesňového ochorenia. Práve táto vlastnosť je tiež výhodou, pokiaľ ide o sušenie hrozna na výrobu sladkých nápojov.
Garganega má miernu kyslosť, elegantný parfum a vysokú koncentráciu aromatických zlúčenín. Lokalizovaná prestíž Garganegy je najzreteľnejšia v klasickej zóne Soave, kde sú vinohrady venované takmer výlučne tejto jedinej odrode. To je jadro kvality Soave, kde sa uchovávajú najsilnejšie tradície a vyrábajú sa tu takmer všetky najlepšie vína Soave.
Hrozno sa podrobí krátkemu prirodzenému polosušeniu na viniči. Potom sa celé strapce lisujú jemným stlačením, kým sa gravitačne neusadia počas 24 až 48 hodín, po čom nasleduje fermentácia. Víno dozrieva približne 12 mesiacov v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele.
Ciondola Soave Superiore dobre dopĺňa rybie pokrmy a skvelé je k predjedlám alebo občerstveniu.
Garganega
Veľmi starú odrodu viniča spomína už v 13. storočí Petrus de Crescentiis (1230-1320).
Garganega je stredne veľké hrozno s hrubou a pevnou kožou, so strapcami dlhými 20-25 cm, s vysokou kyslosťou, dobrou štruktúrou, s množstvom minerálov pochádzajúcich zo sopečnej pôdy. Je to najznámejšia odroda bieleho hrozna, ktorá sa používa na výrobu Soave a Gambellara v severnom Taliansku. V prvých rokoch 21. storočia však profilovanie DNA odhalilo, že ide o tú istú odrodu ako Grecanico Dorato, oporný bod viníc na Sicílii.
Veneto a Sicília, oddelené talianskou plnou dĺžkou 600 míľ, sú kolektívne domovom viac ako 11 000 ha (27 000 akrov) viniča Garganega, čím sa odroda stáva jednou z najrozsiahlejších v Taliansku. Bez ohľadu na to, z ktorého konca Talianska pochádza, klasické víno Garganega sa vyznačuje vôňou broskyňového kvetu, mandle, marhule a pečených zlatých jabĺk. Pestovatelia Garganegy oceňujú veľkorysé výnosy odrody a voľnú štruktúru strapcov, ktorá zvyšuje ventiláciu a znižuje riziko plesňového ochorenia. Práve táto vlastnosť je tiež výhodou, pokiaľ ide o sušenie hrozna na výrobu sladkých nápojov.
Garganega má miernu kyslosť, elegantný parfum a vysokú koncentráciu aromatických zlúčenín. Lokalizovaná prestíž Garganegy je najzreteľnejšia v klasickej zóne Soave, kde sú vinohrady venované takmer výlučne tejto jedinej odrode. To je jadro kvality Soave, kde sa uchovávajú najsilnejšie tradície a vyrábajú sa tu takmer všetky najlepšie vína Soave.
Odroda: Garganega
Oblasť: Soave (Veneto)
Zber: posledný septembrový týždeň
Teplota podávania: 8-10°C
Alkohol: 13%
Oblasť: Soave (Veneto)
Zber: posledný septembrový týždeň
Teplota podávania: 8-10°C
Alkohol: 13%
Rocca Sveva
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Rocca Sveva | DOC