Biele víno.
Víno slámovo žltej farby rodiace sa v miernom podnebí, kde severné Alpské vetry zmierňuje teplo mora. Zimy sú tu chladné a vlhké, letá horúce a dusné so strednou teplotou. Práve z tadiaľto pochádza Chardonnay Bianco vinárstva Botter.
Má elegantný a jemný buket s ľahkými tónmi čerstvého ovocia, je bohaté v ústach, harmonické a vytrvalé. Je vynikajúce ako neperlivý aperitív, ideálne k rafinovaným predjedlám, rybím pokrmom a vajíčkam.
Jeho spracovanie začína odstopkovaním zozbieraného a starostlivo pretriedeného hrozna Chardonnay, ktoré sa jemne lisuje. Získaný mušt sa kvasí 8-12 dní pri kontrolovanej teplote 15-17°C v nerezových nádržiach. Následne sa víno skladuje pri teplote 18-20°C v nerezových nádržiach až do stáčania.
HROZNO: Chardonnay
VINICE: Veneto
ZBER: začiatkom septembra
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 10-12°C
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.
Víno slámovo žltej farby rodiace sa v miernom podnebí, kde severné Alpské vetry zmierňuje teplo mora. Zimy sú tu chladné a vlhké, letá horúce a dusné so strednou teplotou. Práve z tadiaľto pochádza Chardonnay Bianco vinárstva Botter.
Má elegantný a jemný buket s ľahkými tónmi čerstvého ovocia, je bohaté v ústach, harmonické a vytrvalé. Je vynikajúce ako neperlivý aperitív, ideálne k rafinovaným predjedlám, rybím pokrmom a vajíčkam.
Jeho spracovanie začína odstopkovaním zozbieraného a starostlivo pretriedeného hrozna Chardonnay, ktoré sa jemne lisuje. Získaný mušt sa kvasí 8-12 dní pri kontrolovanej teplote 15-17°C v nerezových nádržiach. Následne sa víno skladuje pri teplote 18-20°C v nerezových nádržiach až do stáčania.
HROZNO: Chardonnay
VINICE: Veneto
ZBER: začiatkom septembra
OBSAH ALKOHOLU: 12%
TEPLOTA PODÁVANIA: 10-12°C
Casa Vinicola Botter
Hovorí sa, že dobré víno potrebuje čas, aby odovzdalo svoje kvality, ale určite tiež potrebuje obetavosť a dôsledné úsilie. Botter sa môže spoľahnúť na tradíciu takmer sto rokov, počas ktorých sa tri generácie s veľkou vášňou oddávali tvoreniu vína a dali mu celé svoje srdce.
Spoločnosť bola založená v roku 1928 Carlom Botterom. Od toho času sa môže spoločnosť Botter pochváliť oceneniami svojich vín na medzinárodnej úrovni. Vinice Botter sú vo viacerých oblastiach Talianska (Veneto, Apúlia, Sicília), čím vytvárajú stopovú mapu talianskej vínnej kultúry.