(0)31 / 38 131 70  (0)905 247 655
 

Pecorino Romano 200g

  • 3.89€ with Tax
  • 3.24€ ex Tax

Weight: 200.00g

Brand:

Product Code: 1062

Availability: In Stock

Info for larger orders
Number of pieces in a carton: 15
Tvrdý, stredne tučný ovčí syr, t.v.s. 36%, výkroj.
Pecorino Romano


Zloženie: ovčie mlieko, soľ, syridlo.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1542kJ / 368kcal, tuky 28g - z toho nasýtené mastné kyseliny 18.7g, sacharidy 0.1g - z toho cukry 0.1g, bielkoviny 29g, soľ 4g .


PECORINO ROMANO

Pecorino Romano je tvrdý, slaný taliansky syr, často používaný na strúhanie, vyrobený z ovčieho mlieka.

Pecorino Romano bol vyrobený v roku 1884 až v Laziu. Po zákaze solenia syra mestskou radou sa mnoho výrobcov presťahovalo na ostrov Sardínia.

Pecorino Romano je vyrobený výhradne z mlieka oviec, ktoré vyrastali na pláňach Lazia a na Sardínii. Väčšina syra sa teraz vyrába na ostrove a to najmä v Gavoi.
Pecorino Romano


Pecorino Romano musia byť vyrábané s pasty jahňacieho syridla získanej výlučne zo zvierat chovaných v rovnakej výrobnej oblasti.

Pecorino Romano bol v základe stravy legionára starého Ríma. Aj dnes sa stále vyrába podľa pôvodnej receptúry a je jedným z najstarších talianskych syrov.

Pecorino Romano sa najčastejšie používa na cestoviny, rovnako ako známejší Parmigiano Reggiano (parmezán).

Pecorino Romano má výraznú aromatickú, príjemne ostrú, veľmi slanú chuť a je výhodný pre niektoré cestoviny s vysoko aromatickými omáčkami, zvlášť pre tie, ktoré sú rímskeho pôvodu, ako Bucatini all'amatriciana alebo Spaghetti alla carbonara. Ostrosť závisí na dobe zrenia, ktorá sa líši od piatich mesiacov pre stolové syry po najmenej osem mesiacov pre strúhané syry.