Červené víno intenzívnej rubínovo červenej farby s fialovými odleskmi.
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Ponorte sa do mágie černice, maliny, vanilky a sladkého drievka! Bohaté, zamatové a veľmi elegantné víno.
Bohaté vône lesných plodov; pevná, pôsobivá štruktúra s trieslovinami, ktoré sú výrazné, ale vyvážené a elegantné. V ústach odhaľuje dôležitú štruktúru s pevným, ale vyváženým a elegantným tanínom. V dochutí môžete cítiť príjemné zamatové tóny sladkého drievka a vanilky.
Víno je z čistého hrozna Cabernet Sauvignon zberaného výlučne ručne do prepraviek. Po macerácii, ktorá trvá 10-12 dní s denným ponáraním, a fermentácii v oceľovej nádrži pri teplote 20°C, dozrieva víno v barikách najmenej 6-8 mesiacov. Nasleduje starnutie vo fľaši ďalších 6 mesiacov.
Cabernet Sauvignon výborne páruje červené mäso, divinu a silne ochutené syry.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon je pravdepodobne najslávnejšou odrodou červeného vína na svete. V tomto ohľade s ním súperí iba jeho bordeauxský stablemát Merlot a jeho opačné číslo v Burgundsku, Pinot Noir. Od svojho vzniku v Bordeaux sa Cabernet úspešne rozšíril do takmer každej vinárskej krajiny na svete. Teraz je kľúčovou odrodou hrozna v mnohých prvotriednych vinohradníckych oblastiach. Zdá sa, že vína Cabernet Sauvignon, nech už existujú kdekoľvek, prejavujú niekoľko spoločných znakov: sýta farba, dobrá štruktúra trieslovín, stredná kyslosť a arómy čiernych ríbezlí, paradajkového listu, tmavého korenia a cédrového dreva.
Profilovanie DNA vykonané v americkej Kalifornii v roku 1997 potvrdilo, že Cabernet Sauvignon je produktom prirodzeného genetického kríženia medzi kľúčovými odrodami hrozna Bordeaux Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Väčšina vinárskych orgánov súhlasí s tým, že k tomuto kríženiu došlo iba v posledných niekoľkých storočiach, čím sa svetová sláva a dominancia odrody stala ešte pôsobivejšou.
Cabernet Sauvignon je odroda s neskorým kvitnutím a dozrievaním hrozna.
Bohaté vône lesných plodov; pevná, pôsobivá štruktúra s trieslovinami, ktoré sú výrazné, ale vyvážené a elegantné. V ústach odhaľuje dôležitú štruktúru s pevným, ale vyváženým a elegantným tanínom. V dochutí môžete cítiť príjemné zamatové tóny sladkého drievka a vanilky.
Víno je z čistého hrozna Cabernet Sauvignon zberaného výlučne ručne do prepraviek. Po macerácii, ktorá trvá 10-12 dní s denným ponáraním, a fermentácii v oceľovej nádrži pri teplote 20°C, dozrieva víno v barikách najmenej 6-8 mesiacov. Nasleduje starnutie vo fľaši ďalších 6 mesiacov.
Cabernet Sauvignon výborne páruje červené mäso, divinu a silne ochutené syry.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon je pravdepodobne najslávnejšou odrodou červeného vína na svete. V tomto ohľade s ním súperí iba jeho bordeauxský stablemát Merlot a jeho opačné číslo v Burgundsku, Pinot Noir. Od svojho vzniku v Bordeaux sa Cabernet úspešne rozšíril do takmer každej vinárskej krajiny na svete. Teraz je kľúčovou odrodou hrozna v mnohých prvotriednych vinohradníckych oblastiach. Zdá sa, že vína Cabernet Sauvignon, nech už existujú kdekoľvek, prejavujú niekoľko spoločných znakov: sýta farba, dobrá štruktúra trieslovín, stredná kyslosť a arómy čiernych ríbezlí, paradajkového listu, tmavého korenia a cédrového dreva.
Profilovanie DNA vykonané v americkej Kalifornii v roku 1997 potvrdilo, že Cabernet Sauvignon je produktom prirodzeného genetického kríženia medzi kľúčovými odrodami hrozna Bordeaux Cabernet Franc a Sauvignon Blanc. Väčšina vinárskych orgánov súhlasí s tým, že k tomuto kríženiu došlo iba v posledných niekoľkých storočiach, čím sa svetová sláva a dominancia odrody stala ešte pôsobivejšou.
Cabernet Sauvignon je odroda s neskorým kvitnutím a dozrievaním hrozna.
Odroda: Cabernet Sauvignon
Oblasť: Mezzane a Val d'Illasi
Zber: posledný týždeň v septembri
Teplota podávania: 14-16°C
Alkohol: 14%
Oblasť: Mezzane a Val d'Illasi
Zber: posledný týždeň v septembri
Teplota podávania: 14-16°C
Alkohol: 14%
Rocca Sveva
Vinárstvo sídliace v rovnomennej starobylej dedine Rocca Sveva, v dedine s hlbokými koreňmi, bohatou históriou a legendami, v dedine, ktorá je strážcom ušľachtilých vedomostí. Vinárstvo Rocca Sveva so svojimi sugestívnymi vínnymi pivnicami, starobylou vilu, sviežim botanickým parkom a experimentálnou vinicou je skutočnou poctou histórii, tradícii a kultúre vína. Spoločnosť z vlastnej iniciatívy podporuje ochranu územia, ktorej cieľom je prostredníctvom štyroch ukazovateľov (Územie, Vzduch, Vinohrad, Voda) analyzovať udržateľnosť svojej práce. Záväzkom je obmedziť používanie herbicídov a pesticídov s cieľom čo najviac vykonávať poľnohospodárstvo, ktoré rešpektuje životné prostredie a jeho prírodné ekosystémy. Cieľom je neustále zlepšovanie environmentálnych vplyvov.
Vinárstvo Rocca Sveva je držiteľom dokumentu V.I.V.A.
Rocca Sveva | DOC