0918 316 281
 

Mozzarella di Bufala DOP 125g

  • 2.39 € s DPH
  • 1.99 € bez DPH

Váha: 0.13kg

Výrobca:

Kód produktu: 1060

EAN: 8002670004823

Dostupnosť: Skladom

Info pre väčšie odbery
Počet kusov v kartóne: 14
Čerstvý syr z byvolieho mlieka v náleve.

Zloženie: pasterizované byvolie mlieko, srvátka, soľ, syridlo.

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1086 kJ / 262 kcal, tuky 23g - z toho nasýtené mastné kyseliny 16g, sacharidy 0.8g - z toho cukry 0.8g, bielkoviny 13g, soľ 0.61g.
Obsah tuku v sušine: 52%
Mozzarella di Bufala


ČO JE TO MOZZARELLA

Mozzarella má tvar oválnej loptičky a uskladňuje sa v miskách alebo pevne uzavretých vreckách obsahujúcich srvátku.

Mozzarela má snehobielu farbu a veľmi tenkú lesklú kôru. Štruktúra mladého syra je pomerne pružná a poddajná a dá sa celkom ľahko krájať. Ako syr zreje, stáva sa mäkším a zintenzívňuje sa jeho chuť.

Mozzarella je syr vyrobený z takzvanej točenej sýreniny. Aby sa mlieko zrazilo, pridáva sa doň iniciačná kultúra a syridlo. Sýrenina sa pokrája na veľmi malé kúsky a nechá sa usadiť. Potom sa vytiahne zo srvátky a miesi sa v horúcej vode, až kým sa z nej nevytvorí hladká a lesklá masa. Z nej sa odkrajujú malé kúsky, formujú sa do loptičiek, namáčajú do slaného roztoku a balia.
Taliansko produkuje 33 tisíc ton mozzarelly ročne, z mlieka približne 250 tisíc byvolov. Do výroby je zapojených približne 20 tisíc ľudí. História mozzarelly údajne siaha až k barbarským kmeňom, ktoré mali priviesť prvých byvolov z Ázie už v 6. storočí.

AKO SA VYRÁBA MOZZARELLA DI BUFFALA

Niečo o byvoloch a mozzarelly z nich.

zdroj: youtube