0918 316 281
 

Salame Milano 80g

  • 2.19 € s DPH
  • 1.83 € bez DPH

Váha: 80.00g

Výrobca:

Kód produktu: 2064

EAN: 8004225041185

Dostupnosť: Skladom

Info pre väčšie odbery
Počet kusov v kartóne: 7
Saláma s bielou plesňou na povrchu, nárez.

pii
Je vyrobená z čistého bravčového mäsa, má typickú jemnú a pikantnú chuť. Salame Milano sa dá s istotou nazvať klasikou spomedzi mnohých talianskych variantov salám. Má nielen veľkú popularitu v Taliansku, ale aj medzi znalcami z celého sveta.

Zloženie: bravčové mäso, soľ, odstredené mlieko v prášku, dextróza, cukor, koreniny, prírodné príchute, antioxidant: kyselina askorbová, konzervačné látky: dusičnan sodný, dusičnan draselný.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1461kJ / 352kcal, tuky 28g - z toho nasýtené mastné kyseliny 12g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 25g, soľ 4.2g .

Salame Milano
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.

casa modena
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.

Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.