Prírodný zrejúci syr z nepasterizovaného kravského mlieka s bielou plesňou na povrchu.
Obsah celkového tuku 20%. T.V.S. 45%
"Bohatý a krémový" syr s jedlou bielou kôrou. Vyrába sa zo surového kravského mlieka. Zreje minimálne 2 mesiace.
Územie výroby Brie de Meaux je obmedzené na útvary Seine-et-Marne, Loiret, Meuse, Aube, Marne, Haute-Marne a Yonne.
Brie de Meaux je francúzsky hermelín pochádzajúci z regiónu Brie, ktorý má chránené označenie pôvodu AOC od roku 1980. V roku 1815 bol tento syr menovaný "kráľom syrov" v Talleyrand na kongrese vo Viedni. Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliečna kultúra, prídavok kôrky: penicilín.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1188kJ / 286kcal, tuky 22g - z toho nasýtené mastné kyseliny 15g, sacharidy <0.5g - z toho cukry <0.5g, bielkoviny 22g, soľ 1.8g .
Obsah celkového tuku 20%. T.V.S. 45%

Územie výroby Brie de Meaux je obmedzené na útvary Seine-et-Marne, Loiret, Meuse, Aube, Marne, Haute-Marne a Yonne.
Brie de Meaux je francúzsky hermelín pochádzajúci z regiónu Brie, ktorý má chránené označenie pôvodu AOC od roku 1980. V roku 1815 bol tento syr menovaný "kráľom syrov" v Talleyrand na kongrese vo Viedni. Zloženie: nepasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliečna kultúra, prídavok kôrky: penicilín.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1188kJ / 286kcal, tuky 22g - z toho nasýtené mastné kyseliny 15g, sacharidy <0.5g - z toho cukry <0.5g, bielkoviny 22g, soľ 1.8g .