(0)31 / 38 131 70  (0)905 247 655
 

Mortadella Bologna IGP s pistáciami 125g

  • 2.20 € s DPH
  • 1.83 € bez DPH
Mortadella Bologna IGP s pistáciami 125g

Váha: 125.00g

Výrobca:

Kód produktu: 2060

EAN: 8004225046906

Dostupnosť: Skladom

Info pre väčšie odbery
Počet kusov v kartóne: 7
Originálna talianska mortadella s pistáciami, nárez.

pii
Originálna talianska mortadella s pistáciami s intenzívnou vôňou, jemnej a aromatickej chuti. Vyrobená je tradičnými receptami podľa pokynov "Consorzio Mortadella Bologna". Uložená je vo vzdušnom v obale pre špeciálny vývoj arómy.

Zloženie: bravčové mäso (75%), slanina, soľ, pistácie (0.6%), korenie, prírodné arómy, antioxidant: askorbát sodný, konzervačná látka: dusitan sodný.

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1180kJ / 285kcal, tuky 25g - z toho nasýtené mastné kyseliny 9.4g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 15g, soľ 1.9g.

Mortadella Bologna
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.

casa modena
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.

Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.