(0)31 / 38 131 70  (0)905 247 655
 

Cacciatore Milano 175g

  • 3.23€ with Tax
  • 2.69€ ex Tax

Weight: 175.00g

Brand:

Product Code: 2005

Availability: In Stock

Info for larger orders
Number of pieces in a carton: 10
Talianska saláma, flow pack.

pii
Cacciatore je tradičná salámová špecialita, prirodzene zrejúca a sušená na vzduchu, s jemnou plesňou, v tradične mierne zakrivenom tvare. Typická je stredne jemná veľkosť zŕn a jemná aromatická chuť. S chráneným označením pôvodu DOP (Denominazione d´Origine Protetta) podľa špecifikácií „Consorzio Cacciatore“, vyrobená výlučne z talianskeho mäsa.

Zloženie: bravčové mäso, soľ, dextróza, cukor, korenie, cesnak, antioxidant: kyselina askorbová, konzervačné látky: dusitan sodný, dusičnan draselný.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1720kJ / 415kcal, tuky 35g - z toho nasýtené mastné kyseliny 14g, sacharidy 0g - z toho cukry 0g, bielkoviny 25g, soľ 3.8g.

cacciatore
CASA MODENA
Casa Modena je ako veľký stôl, ktorý kombinuje typické talianske príchute s jednoduchým, ale útulným spôsobom života, La Dolce Vita. Všetky kulinárske zážitky sú ospravedlnením pre cestovanie a objavovanie, preto Casa Modena sprostredkuje cez svoje špeciality chute a vône Talianska.
V srdci Talianska sa nachádza región kulinárskej dokonalosti - Emilia Romagna, kde aj bola Casa Modena založená. V oblasti, kde je jedlo vždy pripravené s úsmevom. A práve v tomto regióne sa kulinárske talenty jeho obyvateľov povýšili na umeleckú úroveň, čím sa vytvorilo to, čo sa dnes nazýva „taliansky žalúdok“ - domov blahobytu a dobrého jedla.

casa modena
Chuť a príjemnosť pri jedálenskom stole je vážna záležitosť. Preto Casa Modena vždy dbá na kvalitu surovín, po najprísnejšie dodržiavanie hygienických predpisov počas celého výrobného procesu, ako aj technologické inovácie na našich výrobných miestach, a to všetko pri rešpektovaní gastronomické tradície.

Počiatky talianskeho mäsiarstva siahajú do čias Rímskej ríše. Už vtedy región Emilia Romagna značne rozvinul umenie mäsiarstva vďaka povahe územia. Región mal v dubových lesoch všetky potrebné prvky, soľ potrebnú na solenie, slnečné počasie. Preto miestna populácia rýchlo začala chovať ošípané kŕmené gaštanmi. K tomu sa pridala skutočnosť, že región bol miestom zastavenia sa pre cestujúcich a miestom stretnutí mnohých ľudí, vrátane odborníkov na solenie bravčového mäsa, ako boli napríklad Etruskovia, Galovia a Rimania. V tomto období sa odovzdali prvé recepty na klobásy a šunky.
V nasledujúcich storočiach si toto umenie predkov zachovali mnísi a v stredoveku bolo bravčové mäso rozšírené vďaka príchodu korenia z východu, čím sa zmenil spôsob konzumácie mäsa.
Po roku 1000 sa mäso z bravčového mäsa stalo špecializovaným remeslom a v každom meste boli založené silné združenia majiteľov mäsiarov. V období renesancie sa Modena stala známou svojimi klobásami a salámami a Bologna pre svoju Mortadellu.